ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Σχέδιο Α.Τσίπρα για «άλωση» του ΠΑΣΟΚ «απορροφώντας» τον ΓΑΠ

Σχέδιο Α.Τσίπρα για  «άλωση» του ΠΑΣΟΚ «απορροφώντας» τον ΓΑΠ

Εάν ισχύουν οι πληροφορίες που αναφέρει η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου κάτι κανονίζει με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα τότε σαφώς υπάρχει σχέδιο από την κυβέρνηση για άλωση του χώρου της Κεντροαριστεράς όπου ο μεγαλύτερος αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ είναι φυσικά το ΚΙΝΑΛ ή αλλιώς το παλιό κλασσικό ΠΑΣΟΚ.

Και αυτό γιατί το 90% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ είναι από το παλίο ΠΑΣΟΚ και φυσικά όπως ήρθαν στον ΣΥΡΙΖΑ μπορούν και να ξαναφύγουν εάν νιώσουν ότι το παλιό τους «σπίτι» ανακαινίστικε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνεται ότι για να καταφέρει να κρατήσει τα ποσοστά του πρέπει να αντιμετωπίσει μια ενδεχόμενη άνοδο του ΚΙΝΑΛ.

Και οι 2 ζουν από την ίδια δεξαμενή ψήφων. Λίγοι έχουν καταλάβει ότι ο πυρήνας του ΣΥΡΙΖΑ είναι το 3% που έπαιρνε το κόμμα επί δεκαετίες στις εθνικές εκλογές. Αυτοί που το ψηφίζουν τώρα είναι «δανεικοί», δεν έχουν προλάβει ακόμα να αφομοιωθούν και στην πραγματικότητα εξαιτία αυτών έχει αλλάξει μορφή και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μια ενδεχόμενη συνεργασία του Γ. Παπανδρέου με τον ΣΥΡΙΖΑ, εκτός του ότι θα προκαλέσει ρήξη σττο ΠΑΣΟΚ θα δημιουργήσει και συγκρούσεις εντός της οικογένειας Παπανδρέου, τη στιγμή που ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού, Νίκος Παπανδρέου, θα λάβει μέρος στα ψηφοδέλτια του ΚΙΝΑΛ ως υποψήφιος Ευρωβουλευτής.

Την ίδια στιγμή αναμένεται να φανεί τι θα κάνει ο Γ.Παπανδρέου και τα παλαιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, σε τρεις εκδηλώσεις και είναι οι εξής:

Η εκδήλωση του Ινστιτούτου «ΕΝΑ» του Γιάννη Δραγασάκη η οποία πραγματοποιείται σήμερα στις 6 το απόγευμα με θέμα «προγραμματικές και οργανωτικές προϋποθέσεις για μια προοδευτική συμπαράταξη».

Ομιλητές είναι ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η δικηγόρος Άννα Παπαδημητρίου-Τσάτσου, το ιστορικό στέλεχος της ανανεωτικής αριστεράς στη συμπρωτεύουσα Δημήτρης Γιατζόγλου και το στέλεχος του Πανεπιστημίου Θράκης Χρύσανθος Τάτσης, ενώ θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Παναγιώτου.

Η εκδήλωση της Δευτέρας που μας έρχεται, της πρωτοβουλίας για τη συγκρότηση του προοδευτικού πόλου, με τη δημοσιοποίηση δεκάδων υπογραφών κάτω από το κείμενο που έχει διαμορφωθεί. Υπογραφές που θα προέρχονται από στελέχη της κεντροαριστεράς, κυρίως του Παπανδρεϊκού αλλά και του εκσυγχρονιστικού μπλοκ, γεγονός που προκαλεί μεγάλη αναταραχή στη Χαριλάου Τρικούπη.

Η μεγαλύτερη αναταραχή, ωστόσο, μπορεί να προκληθεί στην εκδήλωση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών που έχει προγραμματιστεί για τις 4 Μαρτίου. Σε αυτή θα παρευρεθεί ο πρόεδρος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, Ούντο Μπούλμαν, ο οποίος έρχεται στην Αθήνα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που κάνουν οι ευρωσοσιαλιστές προκειμένου να προωθήσουν την προοδευτική συνεργασία ενόψει των ευρωεκλογών.Στην εν λόγω εκδήλωση ομιλητές θα είναι ο ίδιος ο κ. Μπούλμαν, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, η Λούκα Κατσέλη ενώ δεν αποκλείεται να παρευρεθεί και ο Αλέξης Τσίπρας.

Στην τελευταία εκδήλωση το ΚΙΝΑΛ έχει αποφασίσει να μην παραστεί, αφού τόσο η Φώφη Γεννηματά όσο και ο ευρωβουλευτής του, Νίκος Ανδρουλάκης αρνήθηκαν να μετέχουν στο πάνελ, καθώς θεωρούν ότι πρόκειται ξανά για μια κίνηση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ που στόχο έχει την προσέγγιση των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ.

Στην εκδήλωση αναμένεται να λάβει μέρος ο Γιώργος Παπανδρέου –ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς- παρά το γεγονός ότι η Χαριλάου Τρικούπη διαρρέει ότι έχει δεσμευθεί στη Φώφη Γεννηματά ότι δεν θα παραστεί.

Αυτό όμως το επιβεβαίωσε πριν από λίγο ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κος Λεωνίδας Γρηγοράκος, μιλώντας στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Να ‘χαμε, να λέγαμε» με το δημοσιογράφο Ανδρέα Παπαδόπουλο.

«Το να ακούω σενάρια ότι έχουν γίνει συμφωνίες κάτω από το τραπέζι με τον Τσίπρα και όλα αυτά, αν έχει γίνει κάτι τέτοιο δεν μπορώ να είμαι στον ίδιο χώρο με τον Γ.Παπανδρέου. Εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει τη θέση μας «δεν κρατάμε κανέναν όποιος πάει σε εκδηλώσεις οι οποίες είναι αντίθετες με το κόμμα δεν έχει θέση στο κόμμα», είπε ο Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό και τη συμμετοχή των δύο πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ, ο βουλευτής της ΔΗΣΥ είπε ότι «Η αλεπού στον ύπνο της κοκορόπουλα έβλεπε», έβλεπε Τόλκα και Μωραϊτη.

«Με αυτά που γίνονται σήμερα δεν υπάρχει κανονικότητα. Εγώ δεν μπορώ να είμαι στον ίδιο χώρο με κανέναν από αυτούς πολύ περισσότερο δεν μπορώ να είμαι με το Ρασπούτιν, δεν μπορώ να είμαι με τον Τ.Κουίκ στον ίδιο χώρο, δεν μπορώ να είμαι με όλο αυτό το συνονθύλευμα του Καμμένου και κάτι παιδάκια από το ΠΑΣΟΚ τα οποία δεν βγαίναν πουθενά ούτε δημοτικοί σύμβουλοι τα οποία αποφάσισαν κάποια στιγμή να πάνε να γίνουν υφυπουργοί», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Ερωτόμενος για τις δηλώσεις του κ. Βερναρδακη, αποκάλυψε ότι ήταν ο προσωπικός δημοσκόπος του Ακ. Τσοχατζόπουλου.

«Ήταν μαζί στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων … όλο αυτό που μας έλεγε ο πρωθυπουργός ότι δεν συνεργάζεται με το «βρώμικο ΠΑΣΟΚ», αυτό το «βρώμικο ΠΑΣΟΚ» το έχει στην αυλή του.

Την κα Ξενογιαννακοπούλου, όλα αυτά τα ωραία παιδιά που πήρε τώρα τελευταία τις μεγάλες μεταγραφές που δεν βγαίνανε καν βουλευτές …τους χαρίζουμε», σημείωσε και πρόσθεσε:

Διέλυσε τα διάφορα κόμματα του Κέντρου εμάς δεν θα μας διαλύσει, είμαστε μια συμπαγής κοινοβουλευτική ομάδα, έχουμε την άποψη πάμε στο συνέδριο μας δυναμώνουν αυτά που κάνει και θα πάρει την απάντηση και πιστεύω ότι όσο πιο αργά πάει στις εκλογές τόσο πιο μεγάλη φθορά θα έχει για θα μπορέσουμε να τον αποκαλύψουμε.

Ζητάμε όμως οι εκλογές για γίνουν εδώ και τώρα γιατί όσο μένει αυτή η κυβέρνηση στον τόπο πραγματικά δημιουργεί βόρβορο, δημιουργεί διαφθορά, δημιουργεί ανηθικότητα και δημιουργεί μια δημοκρατία η οποία είναι τύπου Βενεζουέλας.

Συνεπώς όντως υπάρχει σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για να κερδίσει το χώρο της Κεντροαριστεράς

Το Σάββατο έγραφε το pronews.gr ότι με διπλή στρατηγική στόχευση προχώρησε ο Α.Τσίπρας στον ανασχηματισμό με πρώτο μέλημα την «πασοκοποίηση» του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να “τελειώνει” μια και καλή με το ΚΙΝΑΛ μέσω του διεμβολισμού της Κεντροαριστεράς, έστω κι αν αυτό γίνεται ευκαιριακά και με τα υλικά κατεδαφίσεως που έχει αφήσει η παπανδρεϊκή περίοδος.

Ο δεύτερος στόχος έχει να κάνει με την επόμενη μέρα στο κόμμα μετά την ήττα στις επερχόμενες εκλογές. Ο Α.Τσίπρας “καθάρισε” την “αριστερή αντιπολίτευση” και δημιουργεί μια νέα γενιά στο κόμμα, πλήρως υποταγμένη σε αυτόν.

O ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει σαφές ότι επιδιώκει να διεκδικήσει πλήρως το χώρο της κεντροαριστεράς, υποστηρίζοντας ότι μπορεί να καταλάβει πλήρως το χώρο που κάποτε είχε το ΠΑΣΟΚ.

Έξι νέα πρόσωπα έβαλε ο Αλέξης Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο και δεν μπορεί να παραβλεφθεί το γεγονός πως οι δυο προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ της περιόδου διακυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου.

Ο Αλέξης Τσίπρας με την κίνηση αυτή, ενισχύει την πασοκογενή συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ που αποτελείται από πολλά πρώην πράσινα στελέχη, και παλαιά και νέα. Για παράδειγμα ο Αντώνης Κοτσακάς, η Ξενογιαννακοπούλου, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, η Θεοδώρα Τζάκρη, ο Νίκος Κοτζιάς (κι αυτός στενός συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου), ο Νίκος Τόσκας, ο Μάρκος Μπόλαρης, ο Γιάννης Ραγκούσης που συμμετέχει στις εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο Τζουμάκας που έχει εκφραστεί θετικά για τον ΣΥΡΙΖΑ κ.λπ.

Είναι γνωστό ότι το ρόλο του πολιορκητικού κριού παίζει ο Χρήστος Σπίρτζης που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα στο χώρο της Κεντροαριστεράς.

Ανάλογες κινήσεις αναμένεται να γίνουν και το επόμενο διάστημα με το Μαξίμου να στηρίζεται στα αντιδεξιά αισθήματα πολλών στελεχών ακόμα και από τον πυρήνα του ΠΑΣΟΚ. Αυτός είναι ο λόγος που ο Αλέξης Τσίπρας σε όλες τις τελευταίες ομιλίες του στη Βουλή επικεντρώνει στην ταύτιση της Χαριλάου Τρικούπη με την αξιωματική αντιπολίτευση.

Αυτό έχει αποτυπωθεί στη ρητορική του πρωθυπουργού και κορυφαίων στελεχών για έναν «προοδευτικό πόλο», στη διαρκή πολεμική έγκληση προς το ΚΙΝΑΛ να εγκαταλείψει τη συμπόρευση με τη ΝΔ, στη διεκδίκηση να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ο βασικός συνομιλητής της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα.

Όμως, για να πετύχει μια τέτοια κατεύθυνση, που στόχο έχει να κερδίσει και ψηφοφόρους από τον ιστορικό χώρο του ΠΑΣΟΚ, πρέπει να αποτυπώνεται σε παραδείγματα «μετακινήσεων».

Αυτές, πλέον, δεν περιορίζονται απλώς σε όσους είχαν διαφοροποιηθεί σε προηγούμενες στιγμές από το χώρο αυτό και είχαν ανέβει στο άρμα του «αντιμνημονιακού κινήματος». Πλέον, πρέπει να επεκταθούν και σε αυτούς που ήταν στο ΚΙΝΑΛ μέχρι πρόσφατα.

Οπότε γίνεται κατανοητό ότι μια μετακίνηση του ΓΑΠ στον ΣΥΡΙΖΑ είναι επιθυμητή. Μόνο που ξεχνούν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι η περίοδος ΓΑΠ ταυτίζεται με την στιγμή της παράδοσης της χώρας στα Μνημόνια που την κατέστρεψαν ολοσχερώς και οδήγησαν σε απόγνωση εκατομμύρια Ελλήνων πολιτών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.