Ν.Χαρδαλιάς: «Η όποια απερισκεψία ή όποια λάθος επιλογή μπορεί να αποβεί ολέθρια» (βίντεο)

Ν.Χαρδαλιάς: «Η όποια απερισκεψία ή όποια λάθος επιλογή μπορεί να αποβεί ολέθρια» (βίντεο)

«Περπατάμε πάνω σε μια λεπτή κόκκινη κλωστή και η όποια απερισκεψία ή όποια λάθος επιλογή μπορεί να αποβεί ολέθρια», ήταν τα λόγια του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά κατά την χθεσινή ενημέρωση όπου απήυθυνε αυστηρή προειδοποίηση στους πολίτες εκείνους που επιχειρούν να αψηφήσουν τα μέτρα απαγόρευσεις κυκλοφορίας που έχουν επιβληθεί για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ο κ. Χαρδαλιάς σε υψηλούς τόνους αποκάλυψε ότι την περασμένη Παρασκευή πολίτες καλούσαν στο τηλεφωνικό κέντρο της Πολιτικής Προστασίας και δήλωναν ότι ήθελαν να μεταβούν στο εξοχικό τους γιατί είχαν σπάσει τα υδραυλικά!

«Είναι πολύ σημαντικό να αφήσουμε τις δικαιολογίες. Υπήρχε μια έξαρση τηλεφώνων από συμπολίτες που ξεπέρασαν κάθε ρεκόρ εφευρετικότητας. Την Παρασκευή χάλασαν σε όλους τα υδραυλικά στα εξοχικά τους» τόνισε χαρακτηριστικά ενώ επισήμανε πως αυτή την στιγμή βρισκόμαστε μπροστά σε μια λεπτή κόκκινη γραμμή που κανείς δεν πρέπει να υπερβεί γιατί τα μέτρα αυτά είναι πολύ αυστηρά.

Την ίδια ώρα οι έλεγχοι των σωμάτων ασφαλείας συνεχίζονται έτσι ώστε να αποτραπούν άσκοπες μετακινήσεις αφού όπως διαπιστώθηκε το Σαββατοκύριακο δεν ήταν λίγοι εκείνοι που βγήκαν από το σπίτι τους χωρίς κάποιον ιδιαίτερο λόγο. Μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν κοπεί πάνω απο 450 πρόστιμα των 150 ευρώ ενώ το περασμένο Σάββατο είχαν κοπεί πάνω από 1000. Περίπου 1500 προστίμα κόπηκαν το Σαββατοκύριακο με τους πιο απείθαρχους να εντοπίζονται σε Αττική, Κρήτη και Ιόνια νησιά.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά οι επόμενες δυο εβδομάδες αποτελούν ένα μεγάλο κρας τεστ για ολόκληρη την κοινωνία ενώ ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει την έξοδο πολιτών για τα χωριά τους εν όψει της Μεγάλης Εβδομάδας γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς «δεν υπάρχει ζήτημα εκδρομέων», για να επισημάνει: «Οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι το πρώτο κρίσμο crash test . To πρώτο , το τονίζω καθώς δεν πρέπει να θεωρηθεί πως η περιπέτεια στην οποία έχει μπει η πατρίδα μας θα τελειώσει σύντομα». Παράλληλα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε ότι: «Οι προσπάθειες περιορισμού της πανδημίας συνεχίζονται σε καθημερινή βάση».

Ήδη όπως έχει ανακοινωθεί από την κυβέρνηση το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας των καταστημάτων παίρνει παράταση μέχρι τις 11 Απριλίου ενώ κλειστές θα μείνουν και οι εκκλησίες, με εξαίρεση τη διαδικτυακή μετάδοση από ίδιο μέσο και με το προβλεπόμενο προσωπικό ασφαλείας.

Την ίδια ώρα συναγερμός έχει σημάνει σε Δυτική και Ανατολική Μακεδονία όπου αύξηση παρουσιάζουν θύματα και κρούσματα. Την περιοχή επισκέφτηκε κυβερνητικό κλιμάκιο ενώ δραματικές εκκλήσεις απευθύνουν οι τοπικές αρχές να διατηρηθούν αυστηρά τα περιοριστικά μέτρα. Παράταση για μια εβδομάδα και για προληπτικούς καθαρά λόγους θα ισχύσει σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά για τους κατοίκους της Δραγασιάς και της Δαμασκηνιάς στην Κοζάνη, βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων της περιοχής.

Μετά την επίσκεψή του τόσο στην περιοχή του Βοίου Κοζάνης, αλλά και στον Εχίνο, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ειδικά για τον τελευταίο «επικαιροποιήσαμε το σχέδιο δράσης στην ευρύτερη περιοχή» απευθύνοντας ευχαριστίες στους δημάρχους και τους περιφερειάρχες των δύο περιοχών αντίστοιχα, για τη «δυσανάλογη ευθύνη» που ανέλαβαν. «Είμαι περήφανος για τον καθένα από τους κατοίκους της Δαμασκηνιάς, της Δραγασιάς και του Εχίνου» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς αναφορικά με τη συμμόρφωσή τους στα μέτρα αυτοπεριορισμού, ενώ γνωστοποίησε ακόμη πως τέσσερα ειδικά συνεργεία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας επισκέφθηκαν σήμερα τους νομούς Ξάνθης, Κομοτηνής και Έβρου, λαμβάνοντας 165 δείγματα από κατοίκους που είχαν επιστρέψει το τελευταίο διάστημα από το εξωτερικό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι τελευταίοι θα παραμείνουν στα ξενοδοχεία και σήμερα με βάση τα αποτελέσματα των δειγματοληπτικών ελέγχων θα τεθούν κάποιοι, αν χρειαστεί σε καραντίνα, καθώς «τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα. Τα δύσκολα είναι μπροστά μας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.