Γιώργος Γεραπετρίτης: Πότε και σε ποιους θα δοθούν τα επιδόματα στήριξης

Γιώργος Γεραπετρίτης: Πότε και σε ποιους θα δοθούν τα επιδόματα στήριξης

Σε τηλεοπτική εκπομπή μίλησε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργιος Γεραπετρίτης για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μετά την επιβολή των μέτρων προστασίας και την απαγόρευση κυκλοφορίας, αλλά και για την επόμενη μέρα της κρίσης.

Δύο εβδομάδες μετά την επιβολή της απαγόρευσης κυκλοφορίας, φαίνεται πως η συμμόρφωση έχει γίνει στοιχείο της προσωπικότητας των πολιτών, σύμφωνα με τον κ. Γεραπετρίτη. Επομένως για λόγους σεβασμού απέναντι σε αυτούς, «πρέπει να είμαστε ιδιαιτέρως αυστηροί», τόνισε.

Αν και αναγνωρίζει την ανάγκη εξατομίκευσης στους ελέγχους, για συνθήκες παραδείγματος χάρη που μπορεί να συντρέχει κάποια αδυναμία, θεωρεί πως «η επίκληση οποιουδήποτε λόγου μπορεί να ανοίξει τον κύκλο εκείνων που δεν έχουν μαζί έγγραφα». Ωστόσο εξήγησε πως ο σκοπός δεν είναι τιμωρητικός και πως πρέπει να δούμε τον κανόνα και όχι την εξαίρεση.

Αναφορικά με τα μέτρα, ο υπουργός Επικρατείας υποστήριξε πως θα υπάρξει διεύρυνση των ΚΑΔ, αλλά και χορήγηση του επιδόματος των 600 ευρώ ανά άτομο, μέσω ενός προγράμματος κατάρτισης επιστημόνων. Συγκεκριμένα είπε πως «θα έχουμε σοβαρή διεύρυνση των δικαιούχων της προνομιακής μέριμνας του κράτους» και πως «το ζήτημα της κατάρτισης είναι ένα ζήτημα που μας αφορά όλους. Το επίδομα θα δοθεί εντός Απριλίου και θα είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο».

«Τα μέτρα καθαυτά έχουν ένα δυναμικό χαρακτήρα: Εξετάζονται με βάση τα δεδομένα της μείωσης των εισοδημάτων που έχει ο κάθε κλάδος και με βάση τα στοιχεία που έχει η φορολογική αρχή», ισχυρίστηκε ο Υπουργός και πρόσθεσε πως «είναι σημαντικό να μπορέσουμε να βοηθήσουμε όλες τις κατηγορίες, αλλά από την άλλη πλευρά να υπάρχει κι ένας κρίσιμος δημοσιονομικός χώρος την επόμενη μέρα της κρίσης».

Για τα μέτρα μετακίνησης και της αναστολής λειτουργίας των επιχειρήσεων, υποστήριξε πως για τον μήνα Απρίλιο δε θα αλλάξει κάτι και πως το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό από όλα τα προηγούμενα χωρίς μαζικές εξόδους και κοινωνικό συγχρωτισμό.

Ωστόσο, το μεγάλο στοίχημα είναι η ενίσχυση της δημόσιας υγείας. «Δίνουμε μία μάχη άνευ προηγουμένου για να ενισχύσουμε το σύστημα υγείας», κατέληξε ο υπουργός Επικρατείας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.