Νίκη Κεραμέως: «Δεν θα χαθεί η χρονιά σε σχολεία και πανεπιστήμια – Οι πανελλήνιες θα γίνουν τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο»

Νίκη Κεραμέως: «Δεν θα χαθεί η χρονιά σε σχολεία και πανεπιστήμια – Οι πανελλήνιες θα γίνουν τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο»

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης διαβεβαίωσε πως δεν θα χαθεί η χρονιά σε σχολεία και πανεπιστήμια.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι το πότε θα διεξαχθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις θα εξαρτηθεί από το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, κατόπιν συνεννόησης με τους ειδικούς, στη σκιά της πανδημίας κορωνοϊού.

Όπως είπε, βασική επιδίωξη είναι οι πανελλήνιες εξετάσεις να γίνουν τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο.

Τι θα γίνει με την εξεταστέα ύλη
Η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι το υπουργείο Παιδείας διαθέτει δύο εργαλεία, στην προσπάθεια να γίνουν οι πανελλήνιες το καλοκαίρι.

Το πρώτο, όπως εξήγησε, είναι η μείωση της εξεταστέας ύλης.

Διευκρίνισε, δε, πως οι εξετάσεις θα διεξαχθούν επί της ύλης που θα έχει διδαχθεί στην τάξη με φυσική παρουσία.

Το δεύτερο εργαλείο που έχει στα χέρια του το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με την κ. Κεραμέως, είναι ενδεχόμενη παράταση του σχολικού έτους.

Σε ποια περίπτωση θα γίνουν Σεπτέμβριο οι πανελλαδικές
Η ίδια σημείωσε πως η μόνη περίπτωση να διεξαχθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις τον Σεπτέμβριο, είναι μόνο αν οι ειδικοί δηλώσουν ότι δεν μπορεί να υπάρξει συγχρωτισμός μαθητών σε μία αίθουσα την καλοκαιρινή περίοδο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάντως, ανέφερε ότι το υπουργείο επεξεργάζεται και για το σενάριο να μην ανοίξουν άμεσα τα σχολεία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.