ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ν. Κεραμέως για Πανελλήνιες: «Από ανεξάρτητη επιτροπή δίνονται τα θέματα – Καμία κατεύθυνση»

Ν. Κεραμέως για Πανελλήνιες: «Από ανεξάρτητη επιτροπή δίνονται τα θέματα – Καμία κατεύθυνση»

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ξεκαθάρισε πως τα θέματα των Πανελλήνιων εξετάσεων τα επιλέγει ανεξάρτητη επιτροπή, ενώ τόνισε πως δεν υπάρχει καμία κατεύθυνση.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, η κ. Κεραμέως τόνισε ότι το υπουργείο μείωσε την εξεταστική ύλη και οι υποψήφιοι θα εξεταστούν με βάση την ύλη που έχουν διδαχεθεί μέσα στις σχολικές τάξεις.

Η κ. Κεραμέως ανέφερε τους τρεις άξονες με βάση τους οποίους κινείται το υπουργείο Παιδείας για τα σχολεία.

α. Σύγχρονη τηλεδιδασκαλία: Γίνεται κανονικά η παράδοση των μαθημάτων. Μπορεί να συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα με εξαίρεση από τη Μεγάλη Τετάρτη έως και την Τρίτη του Πάσχα. «Όλες τις λοιπές ημέρες μπορούν όλοι οι εκπαιδευτικοί να συνεχίσουν την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση», σημείωσε η κ. Κεραμέως.

β. Ασύγχρονη διδιδασκαλία: Ετεροχρονισμένα αποστέλλεται διδακτική ύλη μέσα από τις εκπαιδευτικές πλατφόρμες. Υπήρξαν δυσκολίες αλλά εξελισσόμαστε συνεχώς.

γ. Εκπαιδευτική τηλεόραση: Αφορά κυρίως μαθητές δημοτικού. Παρακολουθούν πάνω από 100.000 μαθητές. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές εκπαιδευτικούς που παραδίδουν τα μαθήματα.

Απαντώντας στις ανησυχίες ότι τα ιδιωτικά σχολεία προχωρούν γρηγορότερα την ύλη στους μαθητές τους σε σχέση με τα δημόσια, η κ. Κεραμέως ότι δεν έχει τέτοια εικόνα και πως κανείς δεν μπορεί να γενικεύει. Πρόσθεσε ότι οι εκπαιδευτικοί των δημόσιων σχολείων έχουν αγκαλιάσει το εγχείρημα και τους ευχαρίστησε που επιτρέπουν στους μαθητές που είναι σπίτι να διατηρήσουν μια στενή επαφή με την εκπαιδευτική διαδικασία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σχετικά με τα Πανεπιστήμια, τόνισε ότι προχωρούν εξαιρετικά τα εξ’ αποστάσεως μαθήματα φτάνοντας το 96,5%, πως η ύλη καλύπτεται και πως η εξεταστική θα καθοριστεί με βάση τις συστάσεις των ειδικών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.