K.Μητσοτάκης από ΔΕΘ: «Για όλα φταίει η κλιματική κρίση»! – «Έσβησε» τους 17 νεκρούς & το «πνίξιμο» της Αεροπορίας Στρατού!

Υποχρεωτική εφεξής η ασφάλιση των ακινήτων - Για «μικρόψυχους που προέβλεπαν μικρόψυχα εκατόμβη νεκρών» έκανε λόγο ο πρωθυπουργός θεωρώντας προφανώς «λίγους» τους 17 θανάτους

K.Μητσοτάκης από ΔΕΘ: «Για όλα φταίει η κλιματική κρίση»! – «Έσβησε» τους 17 νεκρούς & το «πνίξιμο» της Αεροπορίας Στρατού!

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στο πλαίσιο της 87ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στην καθιερωμένη ομιλία του, αντί να απολογηθεί για τα σχεδόν μηδενικά αντιπλημμυρικά έργα που είχε υποσχεθεί το 2020 στην καταστροφή της Καρδίτσας, αντί να απολογηθεί για τους 17 (τουλάχιστον…) νεκρούς της νέας καταστροφής, προτίμησε να επιτεθεί σε όσους εξέφραζαν ανησυχία για περισσότερα θύματα ή τον προβληματισμό τους για το «πνίξιμο» της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο. 

«Είναι μικρόψυχοι γιατί προέβλεπαν εκατόμβη νεκρών»  είπε ο πρωθυπουργός, ο οποίος προφανώς θεωρεί «λίγους» τους 17 επιβεβαιωμένους νεκρούς.

Επίσης επιτέθηκε στους «Πυροσβέστες του καναπέ» και «τους πατριώτες του πληκτρολογίου» απαξιώνοντας την κριτική που δέχεται από τους πολίτες στο διαδίκτυο και τα social media.

Ο Κ.Μητσοτάκης, δυστυχώς ακολούθησε να εφαρμόζει την ρήση: «Αν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί μαζί μας, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα», τόσο για τα θύματα όσο και για την συνεχόμενη κατάρρευση των ΕΔ στις βάσεις των μετόπισθεν (μετά την ανατίναξη της αποθήκης πυρομαχικών της Νέας Αγχιάλου).

Ιδού η φωτογραφία που αρνείται να δεχθεί ως πραγματικότητα: Αυτή είναι η δορυφορική φωτογραφία από την βάση στο Στεφανοβίκειο της Αεροπορίας Στρατού.

Διακρίνονται μόνο οι στέγες των κτιρίων…

Ακόμα:

 • Επιβεβαίωσε το νέο φόρο με πρόσχημα τις φυσικές καταστροφές
 • Επιβεβαίωσε ην ασφάλιση για μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις των ακινήτων τους και
 • Την υποχρεωτική ασφάλιση για όλες τις κατοικίες.

«Η ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών για μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις πρέπει να καταστεί άμεσα υποχρεωτική ενώ θα προχωρήσει γρήγορα και η αναδιάρθρωση της ασφάλισης στην αγροτική παραγωγή.

Είναι καιρός να ξεκινήσει και την Ελλάδα ένας δημόσιος διάλογος για την υποχρεωτική ασφάλιση όλων των περιουσιών, όλων των σπιτιών, όλων των παραγωγικών μονάδων από φυσικές καταστροφές.

Ένας τόπος που αντιμετωπίζει φωτιές, πλημμύρες, αλλά και σεισμούς η επιδίωξη αυτή γίνεται μονόδρομος και είναι ταυτόχρονα μια μορφή συλλογικής προστασίας που έχουμε χρέος να μετέχουμε όλοι» επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επίσης ο Κ.Μητσοτάκγης εξήγγειλε ακόμα την κατάργηση του Market Pass εκτός από την Θεσσαλία και τον Έβρο!

«Πρωτοφανής δοκιμασία του τόπου, μέσα σε δύο εβδομάδες γνώρισε τη μεγαλύτερη δασική πυρκαγιά και αμέσως μετά τη μεγαλύτερη πλημμύρα της ιστορίας του«, είπε ακόμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην έναρξη της ομιλίας του στην 87η ΔΕΘ. «Είναι γεγονότα που σκιάζουν το σήμερα, οδηγούν όμως και σε έναν ριζικό επανασχεδιασμό μας για το αύριο», υπογράμμισε.

«Πρώτη δέσμευσή μου είναι ότι θα υπάρξει ριζικός επανασχεδιασμός για το αύριο, μετά τις καταστροφές σε Έβρο και μετά τις πλημμύρες.

Δεύτερη δέσμευση είναι πως ό,τι χάσαμε θα το ξαναχτίσουμε μαζί, πολιτεία και πολίτες. Αλλά καλύτερα, χωρίς τα λάθη του παρελθόντος.

Θα κάνουμε τα πάντα ώστε η μάχη με την κλιματική κρίση να μη γίνει χαμένη».

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι και στη Θεσσαλία και στον Έβρο άκουσε την οργή των πολιτών και διαπίστωσε «πόσο δύσκολα εξηγείται σε κάποιον που έχασε το σπίτι του ότι έπεσαν 8 δισ. τόνοι νερού». 

«Είδα ξανά και τις δύο όψεις του κράτους μας. Τη σύγχυση αρμοδιοτήτων και τη συχνή μετάθεση ευθυνών. Είδα συντονισμό και ηρωισμό στο πεδίο που έσωσε χιλιάδες ανθρώπους», υπογράμμισε και ευχαρίστησε όλα τα στελέχη του κρατικού μηχανισμού, όσους πάλεψαν μέσα στις λάσπες και ειδικά τους εθελοντές.

«Απέδειξαν ότι ο καθρέφτης της σημερινής Ελλαδος δεν είναι η άθλια δολοφονία του Αντώνη στον Πειραιά», υπογράμμισε.

«Το κόστος της αποκατάστασης των ζημιών θα είναι πολύ μεγάλο. Αλλά πλέον η χώρα μας μπορεί να διεκδικήσει και να πετύχει ευρωπαϊκή βοήθεια. Το είπα και την Τρίτη, στο Στρασβούργο».

«Πρώτη μας προτεραιότητα είναι να βοηθήσουμε τους πολίτες στις πλημμυρισμένες περιοχές να ξαναμπούν στα σπίτια τους, να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις. Ήδη ξεκίνησε η διαδικασία των αποζημιώσεων».

«Εξίσου επείγουσα διαδικασία είναι η ανασυγκρότηση των υποδομών: δρόμοι, σιδηροδρομικές γραμμές. Αλλά με γρήγορους ρυθμούς, και πιο καλά».

«Συγκροτείται Οργανισμός Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας».

«Πέρα από τις πρωτοβουλίες του κράτους, πρέπει και η κοινωνία να λάβει μέτρα αυτοπροστασίας».

«Καιρός να ξεκινήσει και στην Ελλάδα διάλογος για την υποχρεωτική ασφάλιση κατοικιών, επιχειρήσεων».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Θα υπάρξει σχέδιο και για τον Έβρο, όχι μόνο για τη Θεσσαλία. Η επέκταση του φράχτη συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί».

 • Θέλουμε τη βραχυχρόνια μίσθωση (RBNB), αλλά όχι ασύδωτη. Είναι μια δραστηριότητα που εκτόξευσε τα ενοίκια, στρέβλωσε τον ανταγωνισμό. Από τον Ιανουάριο τα εισοδήματα από τέτοιες μισθώσεις, σε τρία ή και περισσότερα ακίνητα, θα υπόκεινται σε ΦΠΑ και στα τέλη όπως τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια.
 • Θέλουμε να στηρίξουμε τον πέμπτο τραπεζικό πυλώνα, να δώσουμε τη δυνατότητα για παροχή δανείων σε μη τραπεζικούς φορείς.
 • Θέλουμε ανταγωνισμό στη χρηματοδότηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων.
 • Θέλουμε ακριβείς όρους προστασίας των δανειοληπτών, με σωστή ενημέρωση από τους services και δεοντολογία που πρέπει όλοι να ακολουθούν.
 • Aπό 1/1/2024 ξεπαγώνουν οι τριετίες και κάθε επίδομα που ήταν σε αναστολή από το 2012
 • Οι αυξήσεις στον μισθό των δημόσιων υπαλλήλων και τις συντάξεις θα είναι μόνιμες.
 • Η ακρίβεια θα υποχωρήσει, αλλά οι αυξήσεις θα παραμείνουν. Είναι πολιτική μας η ενίσχυση του εισοδήματος να είναι μόνιμη.
 • Αυτή την πολιτική υπηρετεί μία ακόμα απόφαση που ανακοινώνω σήμερα.
 • Από την 1/1/2024 ξεπαγώνουν οι τριετίες και κάθε επίδομα που ήταν σε αναστολή από το 2012.
 •  Αύξηση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και αυξήσεις συντάξεων
 • Το Youth Pass με 150 ευρώ σε 200.000 νέους
 • Διπλασιάζουμε το πρόγραμμα «Σπίτι Μου». Στόχος να αποκτήσουν σπίτι 10.000 νέοι.
 • Θα ευνοηθούν περίπου 150.000 συμπολίτες μας.
 • Από τον Δεκέμβριο αυξάνεται κατά 8% το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.
 • Θα καταβληθεί πριν το τέλος του χρόνου, έκτακτη βοήθεια, σε όσους αδικεί η προσωπική διαφορά Κατρούγκαλου.
 • Από τον Ιανουάριο νέα αύξηση στους συνταξιούχους.
 • Το επόμενο διάστημα η επιστροφή στο αγροτικό πετρέλαιο.
 • Παραμένει η επέκταση στο επίδομα θέρμανσης και βοήθεια για τους ευάλωτους στο ρεύμα.
 • Οι συνταξιούχοι που εργάζονται δεν θα επιβαρύνονται με μείωση αποδοχών 30%. Θα καταβάλουν εισφορά 10% με πλαφόν.
 • Τον Απρίλιο θα υπάρξει νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό.
 • Υλοποιήθηκε το 50% των προεκλογικών δεσμεύσεων
 • Υλοποιήθηκε το 50% των προεκλογικών δεσμεύσεων ύψους 4,4 δισ. ευρώ.
 • Αύξηση στους δημόσιους υπαλλήλους μετά από 10 χρόνια.
 • Αποκτούν ένα πρόσθετο μισθό τον χρόνο.
 • Το αφορολόγητο αυξήθηκε κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί, για να στηριχθεί η οικογένεια.
 • Σε 200.000 πρώην δικαιούχους του ΕΚΑΣ μηδενίζεται η συμμετοχή στα φάρμακα. Έχω εντολή μεγάλων μεταρρυθμίσεων και αυτές κάνω.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.