Λ. Οικονόμου για τον αστυνομικό που εμπόδισε συναδέλφους του να συλλάβουν διαδηλωτή: «Θλιβερό περιστατικό» (βίντεο)

Λ. Οικονόμου για τον αστυνομικό που εμπόδισε συναδέλφους του να συλλάβουν διαδηλωτή: «Θλιβερό περιστατικό» (βίντεο)

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή για τις εξελίξεις της επικαιρότητας, σχολιάζοντας μάλιστα και την ενέργεια του αστυνομικού να εμποδίσει συναδέλφους του να συλλάβουν διαδηλωτή.

Ερωτηθείς αρχικά για την διαχείριση της πανδημίας, δεδομένης της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού στα Βαλκάνια, ο κ. Οικονόμου δήλωσε:

«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στα βόρεια σύνορά μας. Υπάρχει επιβαρυμένο τοπίο και εμείς ολοκληρώνουμε ένα στρατηγικό σχεδιασμό που θα την Δευτέρα θα μπει σε εφαρμογή. Θα υπάρχουν έλεγχοι σε συνεργασία πολλών φορέων».

Επιπλέον ο κ.Οικονόμου υπογράμμισε ότι είναι αναγκαίο να μην υπάρξει χαλάρωση στο εσωτερικό της χώρας:

«Η κυβέρνηση είναι εδώ, μελετά, ανησυχεί, συμβουλεύεται τους επιστήμονες και λαμβάνει την κατάλληλη στιγμή, τα κατάλληλα μέτρα».

Συνελήφθη ο αστυνομικός που φέρεται να εμπόδισε σύλληψη κουκουλοφόρου στο Σύνταγμα

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε στα επεισόδια που σημειώθηκαν την Πέμπτη (9/7) με φόντο την ψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή για τις διαδηλώσεις.

Αναφορικά με την καταγγελία ότι ένας εν ενεργεία αστυνομικός επιχείρησε να εμποδίσει συναδέλφους του από το να συλλάβουν κάποιον που εμπλέκεται στα επεισόδια, τόνισε ότι «ισχύει».

«Υπήρξαν σχετικές καταγγελίες, έχει σχηματιστεί δικογραφία, έχει συλληφθεί, ήδη κρατείται και ενημερώθηκε η αρμόδια εισαγγελική Αρχή, η οποία διέταξε να παραταθεί η κράτησή του και να παραπεμφθεί στο αυτόφωρο».

Ο ίδιος έκανε λόγο για ένα «θλιβερό περιστατικό».

«Το να συμμετέχει ένας αξιωματικός σε ένα μπλοκ διαδηλωτών και αντί να κρατήσει ουδέτερη στάση ή να συνδράμει τον συνάδελφό του, στο πλαίσιο της προσπάθειας να συλλάβει άτομο το οποίο βιοπραγούσε εναντίον των αστυνομικών, να προσπαθεί να τον απελευθερώσει».

Ο κ. Οικονόμου επιβεβαίωσε ότι εν λόγω αστυνομικός είναι αποσπασμένος στον ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι σε κάθε περίπτωση έχει σχηματιστεί σχετική δικογραφία και «διερευνάται ακριβώς τι συνέβη».

«Ο αστυνομικός στη Βουλή βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία»

Ερωτηθείς για τη φωτογραφία που κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής ο Νίκος Βρούτσης και στην οποία σύμφωνα με τον ίδιο απεικονίζεται ένας μαυροφορεμένος αστυνομικός να συντονίζει από το προαύλιο της Βουλής τα επεισόδια με γουόκι τόκι, ο κ. Οικονόμου τόνισε:

«Είναι τραγικό. Απορώ πως ο πρώην πρόεδρος της Βουλής έπεσε σε τέτοιο ατόπημα. Ένας εν ενεργεία αστυνομικός ο οποίος επιτελούσε την υπηρεσία του, διατεταγμένη στο προαύλιο της Βουλής, και ο οποίος με τον ασύρματο της Αστυνομίας να θεωρηθεί «συντονιστής μπαχαλάκηδων» όπως ψευδώς υποστήριξε στη Βουλή ο κ. Βρούτσης»

Όπως εξήγησε ο κ. Οικονόμου:

«Ήταν αστυνομικός, παρακολουθούσε και συντόνιζε την εξέλιξη και ενημέρωνε τις αστυνομικές δυνάμεις και για τον σκοπό αυτό και θα τον βγάλουμε και προβοκάτορα. Πρέπει να τελειώσουν αυτά τα πράγματα. Η ελληνική αστυνομία δεν είναι παρακράτος, είναι δημόσια δύναμη, ελέγχεται από τους θεσμούς του κράτους και εφαρμόζει το Σύνταγμα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δείτε στο παρακάτω βίντεο όσα δήλωσε ο Λευτέρης Οικονόμου μιλώντας στο MEGA:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.