Η κατάρρευση της οικονομίας λόγω απαγορεύσεων και οι αντιδράσεις τρομάζουν τον Κ.Μητσοτάκη – Κάνει πίσω σε νέο lockdown

Η κατάρρευση της οικονομίας λόγω απαγορεύσεων και οι αντιδράσεις τρομάζουν τον Κ.Μητσοτάκη – Κάνει πίσω σε νέο lockdown

(Αρχικό κείμενο 14:20) O Κυριάκος Μητσοτάκης στη σημερινή του συνάντηση στο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας Άρμιν Λάσετ, τάχθηκε κατά ενός νέου γενικού lockdown, παρά κάποιες εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων, αφού η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας έχει φτάσει στο «μη περαιτέρω».

Παρ’όλα αυτά δεν απέκλεισε τα τοπικά lockdown και τους περιορισμούς που θα έχουν ανάλογα καταστροφικά αποτελέσματα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά:«Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι δεν μπορούμε πια να πάμε σε ένα καθολικό lockdown, δεύτερο καθολικό lockdown των οικονομιών μας. Η Ελλάδα είναι έτοιμη και υποδέχεται ήδη, εδώ και αρκετό καιρό, τους Γερμανούς επισκέπτες, λαμβάνοντας όλα τα υγειονομικά μέτρα προφύλαξης και προστασίας».

«Είμαστε σε μια φάση που θα πρέπει όλες οι ευρωπαϊκές χώρες να είναι σε αυξημένη εγρήγορση για τους επόμενους μήνες, μέχρι τουλάχιστον να βρεθεί το εμβόλιο του κορωνοϊού».

«Έρχεστε σε μια συγκυρία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αλλά και ταυτόχρονα δύσκολη, όπου αντιμετωπίζουμε, ταυτόχρονα, μια σειρά από κρίσεις και προκλήσεις. Θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό ότι ως Ευρώπη καταφέραμε και συμφωνήσαμε σε ένα πολύ τολμηρό βήμα σχετικά με τη δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης, από το οποίο η Ελλάδα προσδοκά να έχει σημαντικά οφέλη», είπε στον Άρμιν Λάσετ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός όμως δεν απέκλεισε τα τοπικά lockdown, ή τα lockdown σε συγκεκριμένους κλάδους όπως η εστίαση και η διασκέδαση τα οποία θα έχουν ως αποτέλεσμα η οικονομία να κινείται σε επίπεδο 50% ή και χαμηλότερα από αυτό που κινείται σήμερα, αφού αυτοί οι δύο κλάδοι αποτελούν τον «κινητήριο μοχλό» της ελληνικής οικονομίας.

Μάλιστα τα πρώτα «πλήγματα» έχουν ήδη αρχίσει να φαίνονται με την απαγόρευση των όρθιων στα clubs και τους τιμωρητικούς ελέγχους από τις κρατικές υπηρεσίες.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Σκορπιού στη Μύκονο ο οποίος κάθε χρόνο φέρνει έως και 10εκατ. ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό, ως απευθείας φόρο εισοδήματος και ο οποίος ανέστειλε τη λειτουργία του ως club, την δραστηριότητα δηλαδή που του έφερνε και τα περισσότερα έσοδα.

Όταν «κλείνει» μέχρι και ο Σκορπιός στη Μύκονο, κανένα μαγαζί δεν μπορεί να φιλοδοξεί πως θα επιβιώσει φέτος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.