Κ.Χατζηδάκης: «Έρχονται πολύ μεγαλύτερου προϋπολογισμού προγράμματα από το Εξοικονομώ – Αυτονομώ»

Κ.Χατζηδάκης: «Έρχονται πολύ μεγαλύτερου προϋπολογισμού προγράμματα από το Εξοικονομώ – Αυτονομώ»

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή, ανακοίνωσε μεγαλύτερου προϋπολογισμού προγράμματα από το Εξοικονομώ – Αυτονομώ, και μάλιστα σε ετήσια βάση.

«Θα κάνουμε άλμα ποσοτικό από πλευράς χρηματοδότησης, έχουμε παραπάνω πόρους λόγω και του Ταμείου Ανάπτυξης, είναι στον πυρήνα του Ταμείου να ενισχύεται η οικονομία προστατεύοντας το περιβάλλον» σημείωσε.

Για το Εξοικονομώ – Αυτονομώ δήλωσε ότι οι πόροι του ανέρχονται σε 850 εκατ. ευρώ σε αυτή τη φάση, αλλά αποτελεί «πρόλογο», καθώς θα ακολουθήσουν αρκετά αλλά προγράμματα και από τον Ταμείο κι από το ΕΣΠΑ κάθε χρόνο. «Επομένως το Εξοικονομώ θα φαίνεται πολύ μικρό από δω και πέρα» εξήγησε ο υπουργός.

Όπως ανέφερε ο Κωστής Χατζηδάκης από τα προγράμματα εξοικονόμησης έχουν ωφεληθεί 130.000 δικαιούχοι από το 2010 έως σήμερα, ενώ στο εξής στόχος είναι να καλύπτονται 60.000 δικαιούχοι κάθε χρόνο.

«Ο προϋπολογισμός που καλύπτουμε πάει μέχρι τις 50.000 ευρώ και η ένταση των ενισχύσεων είναι πολύ μεγαλύτερη για τη χαμηλότερη εισοδηματική κατηγορία φτάνει μέχρι 85% της δαπάνης, ενώ σε λιγνιτικές περιοχές φθάνει μέχρι το 95%. Πέραν αυτών υπάρχει και 10% μπόνους για πολύ υψηλότερου επιπέδου ενεργειακή αναβάθμιση. «Καλύπτουμε και τα έξυπνα σπίτια συσκευές με αισθητήρες όχι μόνο μόνωση» διευκρίνισε ο υπουργός Ενέργειας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το πρόγραμμα Εξοικονομώ – Αυτονομώ ξεκινά να «τρέχει» από 2 Νοεμβρίου θα υπάρχει χρόνος ενημέρωσης για τους πολίτες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.