Κυβέρνηση: «Όποιος εκφράζει διαφωνία για τις απαγορεύσεις του κορωνοϊού θα συλλαμβάνεται – Δεν ανεχόμαστε ανυπακοή»

Κυβέρνηση: «Όποιος εκφράζει διαφωνία για τις απαγορεύσεις του κορωνοϊού θα συλλαμβάνεται – Δεν ανεχόμαστε ανυπακοή»

Σε άλλη μία κίνηση προς τον αυταρχισμό η κυβέρνηση Μητσοτάκη, μετά την απαγόρευση των διαμαρτυριών, απαγορεύει στους πολίτες να εκφράζουν τη διαφωνία τους σχετικά με τις… απαγορεύσεις για τον κορωνοϊό, καθώς διέταξε τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος να στέλνει στον εισαγγελέα όποιον αναρτά οτιδήποτε δεν συμφωνεί με την «γραμμή» της επιτροπής λοιμωξιολόγων.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έδωσε εντολή στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ώστε να αποσταλεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, το υλικό αναρτήσεων στο Διαδίκτυο, οι οποίες τάσσονται ενάντιον των μέτρων, ώστε να προχωρήσει σε ποινικές διώξεις των «αντιφρονούντων».

Στο υλικό, προς ενημέρωση και ποινική αξιολόγηση, περιλαμβάνονται αναρτήσεις όπου γίνονται αναφορές σε μη εφαρμογή των μέτρων περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού ή αμφισβητούν τη «γραμμή ΠΟΥ και επιτροπής λοιμωξιολόγων» σχετικά με τον ιό.

«Θα πάρουμε όλα τα νόμιμα μέτρα ώστε να μην απειληθεί η δημόσια υγεία από παραπληροφόρηση ή θεωρίες συνωμοσίας που έχουν αρχίσει και κυκλοφορούν στο διαδίκτυο» ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης, συμπληρώνοντας πως η πανδημία «δεν προσφέρεται για εκκλήσεις ανυπακοής ή για σενάρια συνωμοσίας».

«Σε κάθε ενέργεια, σε κάθε πράξη μας, να κυριαρχεί η ευθύνη και η συναίσθηση των συνεπειών για τους συμπολίτες μας. Η πολιτεία δεν θα επιτρέψει την δημιουργία εστιών κινδύνου της δημόσιας υγείας, από ανεύθυνες κοινωνικά συμπεριφορές» κατέληξε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.