ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η Αθήνα αναβάθμισε σε πολιτικό επίπεδο τις συνομιλίες με την Άγκυρα: Συστήνεται ελληνοτουρκική επιτροπή διαπραγμάτευσης

Η Αθήνα αναβάθμισε σε πολιτικό επίπεδο τις συνομιλίες με την Άγκυρα: Συστήνεται ελληνοτουρκική επιτροπή διαπραγμάτευσης

Η Αθήνα αναβάθμισε τον διάλογο με την Άγκυρα, ο οποίος αναμενόταν να ξεκινήσει την Πέμπτη σε στρατιωτικό επίπεδο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες αύριο στο Βορειοατλαντικό Συμβούλιο μόνιμων αντιπροσώπων του ΝΑΤΟ θα συζητηθεί η σύσταση ελληνοτουρκικής επιτροπής τεχνικών συνομιλιών.

Αυτή η επιτροπή θα κάνει την προπαρασκευή της έναρξης της διαπραγμάτευσης για την ελληνική υφαλοκρηπίδα, εξασφαλίζοντας πως δεν θα υπάρξει κάποιο θερμό επεισόδιο και τα τουρκικά πλοία θα συνεχίσουν να πλέουν ανενόχλητα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, μέχρι Τουρκία κι Ελλάδα ν’αποφασίσουν για πόσα (ελληνικά) πράγματα θα διαπραγματευτούν.

Οι κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως η Ελλάδα θα θέσει την Τετάρτη στο συμβούλιο το ζήτημα της «τουρκικής επιθετικότητας», κάτι που όμως δεν βγάζει κάποιο νόημα, αφού στο συμβούλιο συμμετέχει η Τουρκία, η οποία έχει δικαίωμα βέτο κι έτσι αποκλείεται εξ’αρχής κάθε πιθανότητα έστω και επικοινωνιακής επιτυχίας.

«Η Ελλάδα κατάφερε να πραγματοποιηθεί πολιτική συζήτηση για την τουρκική επιθετικότητα στο Βορειοατλαντικό Συμβούλιο του ΝΑΤΟ», αναφέρουν συγκεκριμένα.

Σε ό,τι αφορά το έγγραφο με τις προτάσεις της Γραμματείας του ΝΑΤΟ, οι οποίες θα αποτελέσουν την βάση των συνομιλιών την Πέμπτη, η ελληνική πλευρά θα υποβάλει τα σχόλιά της όταν είναι έτοιμα, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

Μήπως λοιπόν η κυβέρνηση θέλει να ξεκινήσει τις συζητήσεις με Τουρκία σε κοινή θέα, αρνούμενη ταυτόχρονα πεισματικά ότι το κάνει ή διαρρέοντας πως συζητάει για την «τουρκική επιθετικότητα»;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Άλλωστε είναι πλέον φανερό πως οι σύμμαχοι της Ελλάδας τη «σέρνουν» σε συνομιλίες, χωρίς να συμμερίζονται την «αγωνία» της Αθήνας για απόσυρση των τουρκικών πλοίων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.