ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Γ.Βρούτσης: «Έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα μπουν στο σύστημα όλες οι εκκρεμείς συντάξεις χηρείας και αγροτών»

Γ.Βρούτσης: «Έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα μπουν στο σύστημα όλες οι εκκρεμείς συντάξεις χηρείας και αγροτών»

Στις εκκρεμείς συντάξεις χηρείας και αγροτών αναφέρθηκε ο Γιάννης Βρούτσης, ενημερώνοντας πως έως το τέλος Σεπτεμβρίου «θα μπουν στο σύστημα ΑΤΛΑΣ».

Ο υπουργός Εργασίας, μιλώντας σε ραδιοφωνικό εκπομπή, εξήγησε πως το νέο σύστημα ΑΤΛΑΣ, στην πλήρη απόδοσή του, θα απονείμει στο τέλος του χρόνου σε αυτές τις δύο κατηγορίες 4.000 συντάξεις το μήνα. «Υπάρχουν εκκρεμείς συντάξεις από το 2014 έως το 2018. Εάν δεν είχαμε βρει 17.000 συντάξεις σε κούτες και δεν είχαμε τον COVID-19 θα είχαμε γυρίσει τον δείκτη», επεσήμανε μεταξύ άλλων.

Αναφορικά με τα αναδρομικά, επανέλαβε πως τον Οκτώβριο θα καταβληθεί σε ένα εκατομμύριο συνταξιούχους το ποσό του 1,4 δισ. ευρώ, σε μία δόση. Πρόκειται για αναδρομικά του 2015-2016 σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Όπως υπενθύμισε, έχουν ήδη δοθεί αναδρομικά και νέες επικουρικές συντάξεις σε 250.000 συνταξιούχους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μίλησε για και την τηλεργασία, που είναι πλέον υποχρεωτική για το 40% των εργαζομένων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που εκτελούν εργασίες γραφείου ή εργασίες που μπορούν να εκτελεστούν εξ αποστάσεως στην Αττική: «Σε 24 ώρες θα πρέπει να προχωρήσουν οι εταιρίες με την τηλεργασία. Οι επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες να συμμορφωθούν, θα έχει και αυστηρό πρόστιμο 3.000 ευρώ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.