Β.Κοντοζαμάνης: «Προσλαμβάνονται 1.243 μόνιμοι γιατροί μέχρι το τέλος του έτους»

Β.Κοντοζαμάνης: «Προσλαμβάνονται 1.243 μόνιμοι γιατροί μέχρι το τέλος του έτους»

Ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης κατά την σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό υποστήριξε πως εφόσον κάποιος έχει τα κριτήρια για αν πρέπει να κάνει το τεστ για τον κορωνοϊό μπορεί να το κάνει δωρεάν σε δημόσιες δομές Υγείας.

«Δεν απαιτείται συνταγογράφηση του τεστ καθώς το δημόσιο σύστημα κρίνει ποτέ πρέπει να γίνεται και γίνεται δωρεάν» ανέφερε ο κ. Κοντοζαμάνης προσθέτοντας ότι το κόστος του τεστ για το σύστημα υγείας «έχει πέσει 5 φορές κάτω από την έναρξη της πανδημίας».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο υφυπουργός Υγείας διαβεβαίωσε ότι υπάρχει επάρκεια τεστ και ότι «είμαστε από τις πρώτες χώρες που εφάρμοσαν τα rapid tests».

Μιλώντας για τις προσλήψεις στο σύστημα Υγείας είπε ότι «προσλαμβάνονται 1.243 μόνιμοι γιατροί μέχρι το τέλος του έτους και προκηρύσσονται άλλες 400 θέσεις» πολλές από τις οποίες αφορούν αποκλειστικά τις ΜΕΘ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσον αφορά τη χρηματοδότηση του συστήματος Υγείας είπε ότι αυτή έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό που αγγίζει το 75% και εξήγησε ότι «υπάρχει αύξηση των δαπανών λόγω κορωνοϊού και η χρηματοδότηση του συστήματος βρίσκεται σε κανονική ροή».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.