Ν.Παπαθανάσης: «Δεν επιτρέπεται η δοκιμή ρούχων – παπουτσιών με το click away»

Ν.Παπαθανάσης: «Δεν επιτρέπεται η δοκιμή ρούχων – παπουτσιών με το click away»

Σήμερα ξεκινά και επίσημα η λειτουργία των καταστημάτων με το click away ενώ ανοίγουν κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία. Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, υποστήριξε ότι αρχικά ότι είναι λογικό να μην είναι ικανοποιημένοι όλοι οι καταστηματάρχες, καθώς ένα μικρό ποσοστό έχει ηλεκτρονικό κατάστημα.

«Προσπαθήσαμε όμως με αυτόν τον τρόπο (σ.σ. το click away) να αποσυμφορήσουμε τη λειτουργία των καταστημάτων καθώς υπάρχουν εκατομμύρια παραγγελίες που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν. Για όσα καταστήματα δεν έχουν e-shop μπορεί να γίνει τηλεφωνική παραγγελία και παραλαβή με SMS από την επιχείρηση» σημείωσε, υπενθυμίζοντας ότι από σήμερα λειτουργεί η πλατφόρμα e-katanalotis.

Δεν επιτρέπεται η δοκιμή ρούχων – παπουτσιών με το click away

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης στη συνέχεια ερωτήθηκε για το φαινόμενο ελάχιστου ποσού που φαίνεται να εφαρμόζουν κάποια καταστήματα ώστε να παραγγείλουν οι καταναλωτές με το click away. «Δεν υπάρχει κατώτατο όριο συναλλαγής. Συνήθως αυτό γίνεται με την παραγγελία και την παράδοση στο σπίτι. Για παραλαβή δεν υφίσταται τέτοιο πράγμα. Είναι σα να αγοράζουμε εντός καταστήματος» απάντησε.

Στην ερώτηση αν υπάρχει περίπτωση να επιτραπεί να μπαίνει ένας μόνο πελάτης εντός καταστήματος -κάτι που ζητούν οι καταστηματάρχες- για να διαλέγει τα προϊόντα του ο κ. Παπαθανάσης ήταν κατηγορηματικός: «Όχι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Στόχος είναι να μειώσουμε την κίνηση των ανθρώπων στους εσωτερικούς χώρους».

Ερωτηθείς για εικόνες από τη χθεσινή «πρεμιέρα» του click away, με πελάτες που δοκίμαζαν παπούτσια εκτός καταστήματος ο υπουργός επισήμανε:

«Δεν επιτρέπεται να δοκιμάζουμε ρούχα ή παπούτσια εκτός καταστήματος. Υπάρχει περιθώριο 14 ημερών να επιστραφεί. Αυτό συνέβαινε και πριν όταν παραγγέλναμε από το διαδίκτυο».

Τι συμβαίνει αν κάποιος δεν έχει πιστωτική ή χρεωστική κάρτα

Ο Νίκος Παπαθανάσης, ακολούθως, εξήγησε ότι το καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας παύει αυτόματα όταν οι εργαζόμενοι των καταστημάτων κληθούν να απασχοληθούν και πως από εκείνο το σημείο και πέρα πληρώνονται κανονικά από τον εργοδότη.

Ερωτηθείς για ανθρώπους που δεν έχουν πιστωτική ή χρεωστική κάρτα -καθώς στο click away απαγορεύονται τα μετρητά- ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι υπάρχει η εναλλακτική της κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό.

Πώς θα λειτουργήσουν τα εμπορικά -Τι ισχύει για τα «νυχάδικα»

Σε ό,τι αφορά τα εμπορικά κέντρα πλέον υπάρχει η δυνατότητα, μόνο για όσα έχουν ανοιχτό χώρο μπροστά, να παραδίδουν εμπόρευμα στον πολίτη, με σταντ που θα στηθούν σε εξωτερικό χώρο.

Όταν ερωτήθηκε για την πιθανότητα να προκληθεί συνωστισμός με αυτόν τον τρόπο ο Νίκος Παπαθανάσης είπε:

«Αυτά τα καταστήματα λειτουργούν ως shops in a shop. Δηλαδή η λειτουργία τους είναι κεντρική. Γι’ αυτό δεν θα υπάρχει ένα σταντ ανά κατάστημα. Θα γίνει κεντρική διανομή με ευθύνη του mall. Θα γίνει κεντρικά αυτή η λειτουργία για να μην υπάρξει αυτό το φαινόμενο»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καταλήγοντας, ο κ. Παπαθανάσης επισήμανε ότι δεν υπάρχει πιθανότητα λειτουργίας των καταστημάτων περιποίησης νυχιών, εξηγώντας ότι «δεν μπορεί να σηκώσει το σύστημα μεγαλύτερη κινητικότητα. Επετράπη σε κομμωτήρια και κουρεία να λειτουργήσουν και αυτό είναι οριακό».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.