ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Κ.Μητσοτάκης για σκάνδαλο παιδοφιλίας Δ.Λιγνάδη: Καμία παραίτηση! – Κατηγορεί την αντιπολίτευση για «θεωρίες συνωμοσίας»

Κ.Μητσοτάκης για σκάνδαλο παιδοφιλίας Δ.Λιγνάδη: Καμία παραίτηση! – Κατηγορεί την αντιπολίτευση για «θεωρίες συνωμοσίας»

Αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες της η κυβέρνηση για το σκάνδαλο παιδεραστίας του Δημήτρη Λιγνάδη.

Μπορεί η άρρωστη δράση του κατηγορούμενου για παιδοφιλία Δημήτρη Λιγνάδη να χρονολογείται τουλάχιστον έως το 1984 και καθημερινά να βγαίνουν στη δημοσιότητα περισσότερες σοκαριστικές αποκαλύψεις, όμως η κυβέρνηση επιμένει στο… «δεν ξέραμε».

Όμως τον Λιγνάδη στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου τον διόρισε το Μαξίμου για το «εθνικό συμφέρον», ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έκανε και μαθήματα ορθοφωνίας στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ακόμα και εάν το αρνούνται από την κυβέρνηση.

Θα πρέπει να τονιστεί πως η κυβέρνηση «κάλυπτε» μέχρι τελευταία στιγμή τον Λιγνάδη, με την υπουργό Πολιτισμού να βγαίνει αμέσως μετά την δημοσιοποίηση των μαρτυριών και να λέει δημοσίως πως «δεν υπάρχει καμία επώνυμη καταγγελία» επιτιθέμενη στους δημοσιογράφους.

Παρόλα αυτά είχε προηγηθεί η συνέντευξη του Νίκου Σ. που έκανε λόγο για γνωστό «θεατράνθρωπο», με τον Δ.Λιγνάδη λίγη ώρα αργότερα να ανακοινώνει την παραίτηση του, κάτι που ουσιαστικά έδειχνε πως ήταν το πρόσωπο στο οποίο αναφέρθηκε ο Νίκος Σ.

Το θέμα εδώ είναι ότι ο Άκης Σκέρτος δήλωσε πρόσφατα πως είχε ζητηθεί από τον Λιγνάδη να παραιτηθεί, κάτι που ουσιαστικά δείχνει πως δεν ήταν μάλλον προσωπικοί οι λόγοι και πως -ακόμα και δεν αναφέρθηκε το όνομα- η κυβέρνηση κατάλαβε για ποιον πρόκειται.

Η κυβέρνηση τα ξεχνάει όλα αυτά, δεν πιστεύει πως έχει καμία ευθύνη για το θέμα, βασίζεται στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ –στα οποία ακόμα και σήμερα ακούγονται απόψεις που προσπαθούν να δικαιολογήσουν τη δράση του Λιγνάδη– και αντί να ζητήσει ένα συγγνώμη, ή ακόμα και παραιτήσεις θα περάσει στην αντεπίθεση και θα κατηγορήσει την αντιπολίτευση για… «θεωρίες συνωμοσίας».

Μάλλον στο Μαξίμου έχουν βρει τη συνταγή… όποιος ασκεί κριτική είναι «ψεκασμένος», το βλέπουμε εδώ και μήνες στο θέμα του κορωνοϊού, θα το δούμε όπως όλα δείχνουν και στο θέμα του Λιγνάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην αυριανή συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή με θέμα τις σωστές διαστάσεις του «ελληνικού #metto» και τη «ποιότητα της δημοκρατίας» ο Κ.Μητσοτάκης θα καταγγείλει τον ΣΥΡΙΖΑ και τα ΜΜΕ που του ασκούν κριτική για το θέμα Λιγνάδη.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει φτάσει στο έσχατο σημείο εξαχρείωσης», επισημαίνουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι. «Τα φερέφωνά του στο διαδίκτυο, ακόμη και βουλευτές του, όπως η κυρία Ελευθεριάδου, έφθασαν στο σημείο να μιλούν για “Ν.Δ.-παιδεραστές”», υπογραμμίζουν. Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Μητσοτάκης θα καλέσει από τα βήμα της Βουλής τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και τα στελέχη και οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τοποθετούν δημοσίως για το θέμα και να απαντήσουν καθαρά και χωρίς περιστροφές αν καταδικάζουν ή όχι το #ΝΔ-παιδεραστές.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του όλες τις τελευταίες μέρες κάνουν μια προσπάθεια να μετατρέψουν το ελληνικό #metoo σε ελληνικό QAnon», επισημαίνουν χαρακτηριστικά κυβερνητικά στελέχη.

Φυσικά μάλλον «θεωρία συνωμοσίας» είναι και τ’ ότι η ΜΚΟ που φέρεται να «διαχειρίζεται» τα ασυνόδευτα «προσφυγόπουλα», στα οποία σύμφωνα με τις καταγγελίες έκανε «θεατρικά μαθήματα» ο Λιγνάδης, συνδέεται με την εξαδέλφη του πρωθυπουργού… (δείτε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ του pronews.gr)

Στήριξη στη Μενδώνη

Το κυβερνητικό επιτελείο απορρίπτει διαρρήδην και κατηγορηματικά τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι έγινε προσπάθεια συγκάλυψης των καταγγελιών. Όπως αναφέρουν, αμέσως μόλις έγινε η πρώτη επώνυμη καταγγελία, στις 6 Φεβρουαρίου, δίχως μάλιστα να αναφέρεται το όνομά του, αλλά φωτογραφιζόταν από την αναφορά, ο Δ. Λιγνάδης παραιτήθηκε. Μέχρι τότε αρνιόταν ότι υπήρχε οτιδήποτε εναντίον του.

Μετά την επώνυμη καταγγελία η αποπομπή Λιγνάδη ήταν μονόδρομος, σημειώνουν. Του ζητήθηκε η παραίτηση η οποία υποβλήθηκε κι έγινε αμέσως αποδεκτή. Ο ίδιος ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος, σε δήλωσή του ανέφερε ότι «στις 6/2 διαβάσαμε τη συγκλονιστική καταγγελία του Νίκου Σ.». Είναι η μέρα που υπέβαλε την παραίτησή του ο Δ. Λιγνάδης. Άρα, συμπληρώνουν, «πρόκειται για μια κραυγαλέα αντίφαση που ακυρώνει όλη τη λασπολογία και τα ψέματα που εκτοξεύουν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας για μια σκοτεινή υπόθεση που βρίσκεται πλέον στα χέρια της Δικαιοσύνης».

Εξηγούν δε ότι η κυβέρνηση, τόσο δια της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη όσο και μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης, ξεκαθάρισε εξαρχής ότι θα παράσχει όποια βοήθεια ζητήσει η δικαιοσύνη προκειμένου να λάμψει η αλήθεια. Επισημαίνοντας, εξάλλου, ότι τα εγκλήματα που καταλογίζονται στον Δ.Λιγνάδη διαπράχθηκαν στη διάρκεια πολλών ετών, τονίζουν ότι τώρα που αποκαλύφθηκαν οδηγούνται στη Δικαιοσύνη.

Κυβερνητικοί ιθύνοντες παρέχουν πολιτική στήριξη στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, παρά τις επικοινωνιακές αστοχίες που της καταλογίστηκαν με τις «ατυχείς εκφράσεις» που χρησιμοποίησε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την περασμένη Παρασκευή όταν χαρακτήρισε τον υπό κατηγορία τέως καλλιτεχνικό διευθυντή της σημαντικότερης θεατρικής σκηνής της χώρας ως «επικίνδυνο άνθρωπο» που την «εξαπάτησε με την υποκριτική του ικανότητα».

Εμείς θα πρέπει να τονίσουμε όμως πως μέχρι και τη δήλωση του Άκη Σκέρτσου από πλευράς κυβέρνησης υποστήριζαν διαρκώς πως ο «ηθοποιός-σκηνοθέτης παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους», χωρίς φυσικά να τον κατονομάζουν ποτέ.

Ο Γ.Γεραπετρίτης μάλιστα χθες παραδέχθηκε πως η κυβέρνηση ζήτησε στον Λιγνάδη να παραιτηθεί, αλλά… δεν το είπαν στον κόσμο για να μην «εκτεθεί». Όμως και από εδώ υπάρχει παραδοχή πως η κυβέρνηση ήξερε και έδωσε χρόνο στον κατηγορούμενο για παιδεραστία να προετοιμαστεί!

Το σίγουρο είναι πως η υπόθεση έχει πολλές αποκαλύψεις ακόμα και καλό θα είναι κυβέρνηση και φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ να πάψουν να ρίχνουν λάσπη στο θέμα και να μιλούν για «θεωρίες συνομωσίας» και σε προσπάθεια να διώξουν κάποιοι την Λ.Μενδώνη για το… Ελληνικό.

Γιατί η μοναδική θεωρία συνομωσίας που ακούστηκε ήταν αυτό που είπε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, μετά και από τις σχετικές δηλώσεις του Αλέξη Κούγια, πως όλο αυτό το θέμα γίνεται για να μην προχωρήσει το έργο στο Ελληνικό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.