ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να «ξεπουλήσει» σε ιδιώτες το Ναυάγιο στη Ζάκυνθο! – Επόμενο βήμα η Ακρόπολη;

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να «ξεπουλήσει» σε ιδιώτες το Ναυάγιο στη Ζάκυνθο! – Επόμενο βήμα η Ακρόπολη;

Σε μία κίνηση-σοκ για τη Ζάκυνθο αλλά και για όλη την Ελλάδα αναμένεται να προχωρήσει η κυβέρνηση, καθώς ετοιμάζεται να φέρει νομοσχέδιο σύστασης ανώνυμης εταιρείας η οποία θα έχει το δικαίωμα πώλησης ή μακροχρόνιας ενοικίασης του ναυαγίου και της γύρω γης σε ιδιώτες!

Μάλλον το σχέδιο είναι η μέχρι τώρα ελεύθερη παραλία να μετατραπεί σε λίγο καιρό σε πανάκριβη πλαζ στα πρότυπα της Ψαρού στην οποία θα μπορούν να πάνε αποκλειστικά φραγκάτοι τουρίστες του εξωτερικού, σελέμπριτις ή εγχώριοι κρίσοι, ενώ ο φτωχοποιημένος ελληνικός λαός θα τους κοιτάει από τα… καϊκια ή από κάποια παραδίπλα υποβαθμισμένη παραλία.

Σύμφωνα με την ΕφΣυν τέλη Ιανουαρίου 2021 τέθηκε σε «ελεγχόμενη» κυκλοφορία το σχέδιο νόμου του Χάρη Θεοχάρη περί τουριστικών προορισμών, ιαματικών πηγών, παραχωρήσεως αιγιαλών κ.ά., που περιλαμβάνει και τη σύσταση εταιρείας με τίτλο «Ναυάγιο Ζακύνθου Α.Ε η οποία θα εκμεταλλεύεται το αξιοθέατο και σύμφωνα με το νομοσχέδιο θα μπορεί να απαλλοτριώσει όλες τις εκτάσεις γύρω από το Ναυάγιο, ακόμα και το ίδιο το πλοίο και φυσικά να παραχωρήσει όλη τη «δημόσια γη», στον κόλπο του Ναυαγίου και πάνω από αυτόν, σε όποιον το επιθυμεί.!

Ήδη η Μητρόπολη της Ζακύνθου βρίσκεται σε μακροχρόνια διαμάχη με μία εταιρία του εμίρη του Κατάρ η οποία θέλει να αγοράσει έκταση γύρω από το ναυάγιο. Μάλιστα στο ΔΣ της εταιρίας αυτής βρίσκονται εγχώρια επιχειρηματικά πρόσωπα.

«Σκοπός της εταιρείας είναι η διοίκηση, διαχείριση και εν γένει αξιοποίηση της οριοθετημένης ζώνης αιγιαλού,[…] μετά των επ’ αυτής κινητών και ακινήτων, […] ενώ για λόγους δημοσίου συμφέροντος δύναται η απαλλοτρίωση του κινητού (ναυαγίου) εντός της Υπό Αξιοποίηση Περιοχής υπέρ της Εταιρείας […] Η Εταιρεία μπορεί να αποκτά εμπράγματα δικαιώματα σε άλλα ακίνητα, που βρίσκονται πλησίον της εκτάσεως της Υπό Αξιοποίηση Περιοχής […]»

«Το επταμελές Δ.Σ. της ανωνύμου εταιρείας, θα απαρτίζεται από τον Πρόεδρο και τον Δ/ντα Σύμβουλο, οι οποίοι θα ορίζονται από τον Υπουργό Τουρισμού, έναν εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου, έναν των Ξενοδόχων, έναν της Περιφέρειας καθώς και τους δύο εκάστοτε Πρόεδρους των Τοπικών Κοινοτήτων Βολιμών και Αναφωνητρίας», αναφέρει το νομοσχέδιο.

Στα πρότυπα του τσιμεντώματος της Ακρόπολης η κυβέρνηση μετατρέπει τάχιστα την Ελλάδα σε κρατίδιο της Καραϊβικής η μπανανία της Λατινικής Αμερικής στην οποία δεν θ’ ανήκουν πλέον ούτε τα αξιοθέατα της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.