ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Α.Γεωργιάδης για πλατφόρμα ενίσχυσης στην εστίαση – «Θα μπορούσαμε ακόμη και σήμερα να την ανεβάσουμε στον αέρα»

Α.Γεωργιάδης για πλατφόρμα ενίσχυσης στην εστίαση – «Θα μπορούσαμε ακόμη και σήμερα να την ανεβάσουμε στον αέρα»

O υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης σήμερα Πέμπτη, απάντησε μεταξύ άλλων στο πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για την έκτακτη ενίσχυση στην εστίαση.

«Φτιάξαμε την ενίσχυση μέσω ΕΣΠΑ για να ανοίξουν. Το μέτρο έχει λειτουργήσει και το βλέπουμε δια γυμνού οφθαλμού. Είμαστε έτοιμοι και η πλατφόρμα και όλα. Θα μπορούσαμε ακόμη και σήμερα να την ανεβάσουμε στον αέρα, εκκρεμεί η τελική έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το Μεγάλο Σάββατο στείλαμε την τελική μας αίτηση και αναμένουμε από μέρα σε μέρα την έγκριση. Μόλις έρθει η έγκριση από Βρυξέλλες, την ίδια ημέρα θα ανοίξουμε την πλατφόρμα» ξεκαθάρισε ο υπουργός.

Όσον αφορά στο άνοιγμα του κλάδου, επεσήμανε πως από τα πρώτα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί φαίνεται πως «κατά βάση οι επιχειρήσεις που είχαν πρόσβαση σε εξωτερικό χώρο άνοιξαν όλες. Είναι κλειστές αυτές που είναι σε εσωτερικό χώρο».

Δήλωσε «αισιόδοξος» για την ελληνική οικονομία και την επίδοσή της το επόμενο διάστημα.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως «δεν θα ανοίξουν όλα στις 15 Μαΐου. Θα ανοίξουν κάποιες επιπλέον, βέβαια, δραστηριότητες, αλλά δεν μπορώ να πω ξεχωριστά, πρέπει να είναι όλα συμφωνημένα με την επιτροπή».

Σχετικά με την πορεία των εμβολιασμών και τη μεγάλη συμμετοχή των νέων, ανέφερε πως «η συμμετοχή της νέας γενιάς είναι εξαιρετική, δεν μπορούμε παρά να υποκλιθούμε στους νέους, που έδειξαν ότι εμπιστεύονται την επιστήμη και θέλουν να πάρουν τη ζωή τους πίσω».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Χθες κάναμε 108.000 εμβολιασμούς Κάποτε ο κ. Τσίπρας, τον Ιανουάριο είχε πει ότι είναι αδύνατο να επιτύχουμε τους 25.000 εμβολιασμούς την ημέρα» κατέληξε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.