ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ν.Παναγιωτόπουλος: «Υποστηρίζουμε πλήρως την ενδυνάμωση της σχέσης ΕΕ-ΝΑΤΟ»

Ν.Παναγιωτόπουλος: «Υποστηρίζουμε πλήρως την ενδυνάμωση της σχέσης ΕΕ-ΝΑΤΟ»

Την ανάγκη, στο πλαίσιο της «Στρατηγικής Πυξίδας» της ΕΕ, να διαμορφωθεί άμεση σύνδεση μεταξύ της ανάλυσης απειλής και των αντίστοιχων δυνατοτήτων που θα αναπτύξει η Ευρωπαϊκή Ένωση, τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, στην άτυπη σύνοδο των υπουργών Άμυνας της ΕΕ, που ολοκληρώθηκε σήμερα στη Λισαβόνα.

Κατά την παρέμβασή του, στο δείπνο εργασίας, χθες, με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ο κ. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει πλήρως την ενδυνάμωση της σχέσης ΕΕ-ΝΑΤΟ, στη βάση της διαφάνειας και της αμοιβαιότητας, με σεβασμό στην αυτονομία του κάθε οργανισμού.

Αναφορικά με τις παράνομες ενέργειες της Λευκορωσίας στο αεροσκάφος που υπερίπτατο του εδάφους της, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε πως πρέπει να υπάρξει ισχυρή και αποφασιστική αντίδραση.

Για τα χρηματοδοτικά εργαλεία του Ευρωπαϊκού Ταμείου Άμυνας, ο Ν. Παναγιωτόπουλος επεσήμανε ότι πρέπει να χρησιμοποιηθούν για την έρευνα και ανάπτυξη σύγχρονων και αναδυόμενων τεχνολογιών, ενώ πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη πολιτικών και μη στρατιωτικών δυνατοτήτων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και του βίαιου εξτρεμισμού.

Εξάλλου, ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι η Ελλάδα ενδιαφέρεται ενεργά για τη σταθερότητα της περιοχής του Σαχέλ και της Νοτιοανατολικής Αφρικής, το οποίο καταδεικνύεται και από το πρόσφατο άνοιγμα πρεσβείας της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Ντακάρ.

Όπως ανακοινώθηκε, στο περιθώριο της άτυπης συνόδου, ο υπουργός Εθνικής Αμύνης είχε διμερή συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογό του Λορέντσο Γκουερίνι, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη αμυντικοτεχνική συνεργασία των δύο χωρών, τις προκλήσεις ασφαλείας στη Νότια Πτέρυγα του ΝΑΤΟ, καθώς και στις εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.