ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η κυβέρνηση ανακοινώνει και υποχρεωτικούς εμβολιασμούς: Δεν αφορά μόνο τους υγειονομικούς – Δείτε αναλυτικά

Η κυβέρνηση ανακοινώνει και υποχρεωτικούς εμβολιασμούς: Δεν αφορά μόνο τους υγειονομικούς – Δείτε αναλυτικά

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του pronews.gr ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης ήταν προγραμματισμένο να ανακοινώσει από χθες (Τρίτη) υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, παρόλα αυτά τελευταία στιγμή αποφασίστηκε να μην γίνουν ακόμα οι σχετικές ανακοινώσεις.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε τη Δευτέρα το «δωράκι» 150 ευρώ σε νέους 18 έως 25 ετών για να εμβολιστούν, την Τρίτη ανακοίνωσε τον διαχωρισμό της Ελλάδας στα δύο και πλέον αναμένεται να ανακοινώσει και τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί θα αφορούν σίγουρα του τους υγειονομικούς και τους διοικητικούς των δομών υγείας και των μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων, αλλά και για τους νέους τροφίμους των μονάδων φροντίδας. Παρόλα αυτά όσο δεν θα μείνουν εκεί, καθώς όσο δεν αυξάνονται τα ποσοστά σε εμβολιασμένους θα μπαίνουν και περισσότερες κατηγορίες εργαζομένων στο «στόχαστρο».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες στο τραπέζι βρίσκεται η πρόταση για επέκταση της υποχρεωτικότητας σε όσους κατατάσσονται για να εκπληρώσουν την στρατιωτική τους θητεία και τους αθλητές επαγγελματικών και ερασιτεχνικών σωματείων, χωρίς προς το παρόν να έχει ληφθεί κάποια απόφαση.

Τι θα γίνει με τους λοιπούς εργαζομένους

Πολλά ερωτήματα υπάρχουν για το τι θα γίνει με τους εργαζομένους σε χώρους που θα αφορούν μόνο εμβολιασμένους.

Όπως αναφέρουν οι κυβερνητικές πηγές δεν είναι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί σε εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα και πως εν μέρει εναπόκειται στον επαγγελματισμό των ιδιοκτητών αφού επιλέγουν να δέχονται μόνο εμβολιασμένους πελάτες να φροντίσουν το ίδιο για το προσωπικό τους.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως δεν προβλέπονται απολύσεις λόγω μη εμβολιασμού, παρόλα αυτά όπως εύκολα μπορεί να καταλάβει κάποιος στην Ελλάδα του 21ου αιώνα αρκετοί επιχειρηματίες θα προχωρήσουν σε απολύσεις εργαζομένων που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν.

Παράλληλα οι πηγές αναφέρουν πως είναι αρκετά πιθανό μέχρι τις 15 Ιουλίου να υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις και γι’ αυτό το θέμα, ανάλογα με το πως θα έχουν «τρέξει» οι εμβολιασμοί.

Να σημειώσουμε πως ήδη το ΣτΕ κατάργησε το άρθρο του Συντάγματος που κατοχυρώνει το δικαίωμα του μη εμβολιασμού καθώς η απάντηση υπηρετούντες στην ΕΜΑΚ που ζητούσαν να ανασταλεί η διαταγή του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος για υποχρεωτικό εμβολιασμό ήταν αρνητική.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.