ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κυβερνητικός εκβιασμός στους ανεμβολίαστους: Θα σας διαχωρίσουμε και θα σας απομονώσουμε από την υπόλοιπη κοινωνία

Κυβερνητικός εκβιασμός στους ανεμβολίαστους: Θα σας διαχωρίσουμε και θα σας απομονώσουμε από την υπόλοιπη κοινωνία

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη έδωσε συνέντευξη σε ραδιοφωνική εκπομπή και επιβεβαίωσε το lockdown μόνο για ανεμβολίαστους, ενώ αποκάλυψε πως οι κυρώσεις στους ανεμβολίαστους δεν θα είναι κάτι το παροδικό αλλά θα διατηρηθούν «όσο υπάρχει πανδημία» δηλαδή για πάντα, αφού με βάση όσα λένε όλοι οι επιστήμονες ο κορωνοϊός δεν πρόκειται να εξαλειφθεί αλλά θα μετατραπεί σε έναν εποχιακό ιό.

Αναφερόμενη στα περιοριστικά μέτρα στους ανεμβολίαστους, η κ.Πελώνη είπε ότι η κυβέρνηση δεν διχάζει και δεν αποκλείει κανέναν και ότι «δεν μπορεί, την ώρα που είναι προσβάσιμα όλα τα εμβόλια για όλους να συζητάμε για περιορισμούς σε όλη την κοινωνία και την οικονομία. Δεν μπορεί, δηλαδή, ένα κομμάτι της κοινωνίας, που είναι δύσπιστο ή που θεωρεί θέμα αρχής να μην εμβολιαστεί, να κρατάει πίσω την υπόλοιπη κοινωνία, σε μία συνθήκη υγειονομικού κινδύνου».

«Περιοριστικά μέτρα, αυστηρά, δημόσιας υγείας για τους ανεμβολίαστους θα συνεχίσουν να υπάρχουν όσο έχουμε πανδημία» υπογράμμισε η κ. Πελώνη.

Για τα μέτρα που θα ισχύσουν για τις μετακινήσεις στα νησιά από την Δευτέρα είπε ότι όποιος έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, θα μπορεί να ταξιδέψει με αυτό ή διαφορετικά θα πρέπει να έχει rapid test στα χέρια του για να μετακινηθεί, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν πάρα πολλά σημεία σε όλη τη χώρα που ο ΕΟΔΥ διενεργεί δωρεάν rapid τεστ. «Μπορεί κανείς να βρει το πρόγραμμα και στο travel.gov.gr. Είναι εύκολη η πρόσβαση και δωρεάν» είπε.

«Το lockdown, τα οριζόντια περιοριστικά μέτρα, σε καμιά περίπτωση δεν αποτελούν λύση. Απευχόμαστε όλοι, τις εξάρσεις. Αν υπάρξουν, όμως, θα υπάρξουν στοχευμένα μέτρα. Οι περιορισμοί θα αφορούν τους ανεμβολίαστους» τόνισε, σημειώνοντας ότι τα ποσοστά περιστατικών νόσησης με εμβολιασμό, είναι ελάχιστα..

«Επιβεβαιώνεται και από τα στοιχεία ότι στις εντατικές μονάδες και γενικότερα στα νοσοκομεία η πλειονότητα όσων συμπολιτών μας νοσηλεύονται με Covid-19, είναι ανεμβολίαστοι. Τα στοιχεία είναι συντριπτικά υπέρ των εμβολίων» υποστήριξε.

Επίσης υπογράμμισε ότι η επιχείρηση «ελευθερία» είναι πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα, οργανώθηκε και εξελίσσεται με υποδειγματικό τρόπο χωρίς καμία ταλαιπωρία για τον πολίτη. «Βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή σε πλήρως εμβολιασμένους περίπου στο 44% του ενήλικου πληθυσμού. Το ποσοστό αυτό θα είναι παραπάνω στο τέλος Ιουλίου. Όσο νωρίτερα καταφέρουμε να χτίσουμε το τείχος ανοσίας τόσο πιο γρήγορα θα βγούμε από την πανδημία» είπε.

Τέλος μιλώντας για τις οικονομικές δυνατότητες της χώρας αφού υπογράμμισε ότι ταμειακά διαθέσιμα υπάρχουν είπε «όμως δεν υπάρχει μια δεξαμενή, από την οποία μπορεί συνέχεια να βγαίνουν χρήματα και με κάποιο μαγικό τρόπο να ξαναγεμίζει».

«Είμαστε στραμμένοι στην ανάκαμψη της οικονομίας, στις επενδύσεις και στις μεταρρυθμίσεις. Η ελληνική οικονομία άντεξε, εν μέσω μιας πολύ δύσκολης συγκυρίας και έδειξε καλύτερα αντανακλαστικά και αποτελέσματα του αναμενόμενου» πρόσθεσε η κ. Πελώνη.

«Το αποτέλεσμα μετράει, όσο κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να το καταλάβει. Διότι είναι άλλο η κριτική και άλλο μια μικρόψυχη ισοπέδωση, η οποία παραγνωρίζει τη συστηματική και μεθοδική δουλειά που έκανε η Ελληνική Αστυνομία και σε αυτή την υπόθεση, επιβεβαιώνοντας ότι αξίζει την εμπιστοσύνη μας» τόνισε για την σύλληψη του Χρήστου Παππά η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

«Είναι η τρίτη επιτυχία στη σειρά μετά την εξιχνίαση της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά και της υπόθεσης με τα έργα τέχνης που είχαν κλαπεί από την Εθνική Πινακοθήκη. Δεν είναι κακό να αναγνωρίζουμε την καλή δουλειά που γίνεται, ακόμη κι αν είμαστε στην αντιπολίτευση και να μην ισοπεδώνουμε για να δημιουργήσουμε εντυπώσεις» πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.