ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κυβέρνηση: «Επικίνδυνες οι απόψεις των επιστημόνων» που διαφωνούν με εμάς! – Θα ακούτε μόνο ότι λέμε για τα εμβόλια

Κυβέρνηση: «Επικίνδυνες οι απόψεις των επιστημόνων» που διαφωνούν με εμάς! – Θα ακούτε μόνο ότι λέμε για τα εμβόλια

Εποχές μεσαίωνα θυμίζουν οι δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου Αριστοτελία Πελώνη, η οποία είπε πως οι δηλώσεις των επιστημόνων που διαφωνούν με το επίσημο κυβερνητικό αφήγημα είναι «επικίνδυνες».

Συγκεκριμένα η Α.Πελώνη σχολίασε τις δηλώσεις του καθηγητή Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρη Κούβελα, λέγοντας πως «οι απόψεις όπως αυτές του Κούβελα είναι επικίνδυνες».

Προσθέτοντας πως αυτές γίνονται «την ώρα που προσπαθούμε να πείσουμε τους συμπολίτες μας, αυτούς που έχουν αμφιβολίες για το εμβόλιο ή φοβούνται να σπεύσουν και να εμβολιαστούν», ενώ πρόσθεσε ότι «οι ανεμβολίαστοι μπορούν να γίνουν αναμεταδότες», κάτι το οποίο όμως ισχύει και για τους εμβολιασμένους.

Η κυβέρνηση λοιπόν θέλει να μην εκφράζουν την σκεπτικότητα τους οι επιστήμονες, γιατί θεωρεί πως κάνουν «κακό» στην επιχείρηση εμβολιασμού, ξεχνώντας όμως πως η ίδια κυβέρνηση έχει διογκώσει τις αμφιβολίες που υπάρχουν για τα εμβόλια έπειτα από τις πρόσφατες ενέργειες της με τον χρηματισμό των πολιτών, αλλά και τις απειλές πως δεν θα έχουν ζωή οι ανεμβολίαστοι.

Η Α.Πελώνη στη συνέχεια συνέχισε τις απειλές της προς τους πολίτες που δεν θα εμβολιαστούν λέγοντας πως «όσοι δεν εμβολιαστούν θα έχουν περιορισμούς».

Ενώ είπε πως «δεν κουνάμε το δάχτυλο σε κανέναν, αλλά αυτό που προέχει σε περιόδους πανδημίας είναι η προστασία της δημόσιας υγείας».

Η κυρία Πελώνη, ανέφερε επίσης ότι ο εμβολιασμός είναι μια πράξη αυτοπροστασίας, αλλά παράλληλα και κοινωνικής ευθύνης και συμπλήρωσε ότι μέσα στο καλοκαίρι, το ποσοστό των εμβολιασμένων ενηλίκων θα πρέπει να ξεπεράσει το 70%.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος υποστήριξε επίσης, ότι το εμβολιαστικό πρόγραμμα πάει καλά στη χώρα μας, αλλά θα μπορούσε να πάει ακόμα καλύτερα και θεωρεί αδιανόητο το να μην εμβολιαστεί κανείς, από τη στιγμή που το εμβόλιο είναι δωρεάν και εύκολα προσβάσιμο.

Η κυρία Πελώνη, απαντώντας στις κατηγορίες περί αλληλοσυγκρουόμενων οδηγιών και μέτρων, είπα ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται μετά από τις εισηγήσεις των επιστημόνων, οι οποίοι με τη σειρά τους αξιολογούν όλα τα δεδομένα, τα οποία όμως αλλάζουν συνεχώς και για το λόγο αυτό υπάρχουν ενίοτε και διαφορετικές οδηγίες.

Στη συνέχεια κι αναφερόμενη στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, τόνισε ότι «δε μιλάμε την ίδια γλώσσα με τον ΣΥΡΙΖΑ» και αναφέρθηκε στις δηλώσεις Τσίπρα που έκανε λόγο για «εμπόριο ελπίδας όταν ήρθαν τα εμβόλια στην Ελλάδα» και στον κ. Πολάκη για τον οποίο είπε ότι είναι από τους αντιπροσώπους των αντιεμβολιαστών.

Τέλος και μεταξύ άλλων, η κυρία Πελώνη δήλωσε κατηγορηματικά ότι «δεν διχάζουμε τους πολίτες» τους «καλούμε σε εμβολιασμό» και υπογράμμισε ότι όσοι δεν εμβολιαστούν θα έχουν περισσότερους περιορισμούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.