ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κ.Μητσοτάκης σε ΕΕ: «Είχαμε την μεγαλύτερη φωτιά και την μεγαλύτερη πλημμύρα στην Ευρώπη» – Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Πάρτε 2,2 δισ.»

Ο πρωθυπουργός βρίσκεται στο Στρασβούργο

Κ.Μητσοτάκης σε ΕΕ: «Είχαμε την μεγαλύτερη φωτιά και την μεγαλύτερη πλημμύρα στην Ευρώπη» – Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Πάρτε 2,2 δισ.»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε στις κοινές δηλώσεις που έκανε με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν από το Στρασβούργο, ότι η Ελλάδα είχε φέτος την μεγαλύτερη πυρκαγιά στην ιστορία της Ευρώπης και την μεγαλύτερη πλημμύρα στην ιστορία της χώρας. 

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός επισήμανε την βαρύτητα της κατάστασης, και σημείωσε ότι η Ελλάδα υπέφερε από δύο ιστορικές θεομηνίες, τις μεγα-πυρκαγιές, ειδικά στον Εβρο και τη χειρότερη πλημμύρα στην ιστορία μας.

Αξίζει βέβαια εδώ να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες ημέρες το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών είχε δώσει στοιχεία, τα οποία επιβεβαίωναν ότι η φωτιά στον Έβρο έκαψε τα περισσότερα στρέμματα στην ιστορία της ΕΕ, με την κυβέρνηση να βγαίνει δημόσια και να το διαψεύδει, υποστηρίζοντας ότι οι φωτογραφίες από τον δορυφόρο ήταν… θολές.

Ο πρωθυπουργός έδειξε φωτογραφία από το χωριό Μεταμόρφωση, για να επισημάνει το μέγεθος της καταστροφής. Στηριζόμαστε στην υποστήριξη της Ευρώπης, το καλό είναι ότι η οικονομία είναι σε καλή κατάσταση και μπορούμε να καλύψουμε ανάγκες.

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Κομισιόν είπε ότι «θα είμαστε γρήγοροι και αποτελεσματικοί» και αναφέρθηκε στους τρόπους για να δοθούν έως και 2,2 δισ ευρώ στην Ελλάδα, ενώ πόροι θα διατεθούν και από το ευρωπαϊκό ταμείο αλληλεγγύης.

Του χρόνου από εκεί μπορούν να δοθούν 400 εκατ. ευρώ. Θα χρησιμοποιήσουμε χρήματα που δεν είχαν χρησιμοποιηθεί την προηγούμενη περίοδο.

Όπως είπε η κυρία φον ντερ Λάιεν:

– θα χρησιμοποιήσουμε χρήματα από την προηγούμενη περίοδο που δεν δαπανήθηκαν από τα Ταμεία Συνοχής
– Η δεύτερη πηγή αφορά το ευρωπαικό ταμείο υποστήριξης που θα διοχετεύσουμε κεφάλαια
– Το τρίτο στοιχείο είναι η κοινή αγροτική πολιτική. Έχουμε και το νέο πρόγραμμα που θα εξετάσουμε. Τα χρήματα αυτά θα αποκαταστήσουν δάση και αγροτικές υποδομές
– Η ΕΕ θα είναι δίπλα σας με πόρους από το ταμείο ανάκαμψης (400 εκατ. ευρώ )
– Θα υπάρξουν πόροι και από το πρόγραμμα next generaition 2

Η πρόεδρος της Κομισιόν σημείωσε ότι ποτέ δεν είχαμε τέτοια καταστροφή στην Ελλάδα κάνοντας λόγο για «πολύ λυπηρές οι εικόνες από τη χώρα»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η Ευρώπη βρίσκεται δίπλα στους αδύναμους και θέλω να ξέρετε ότι θα είμαστε δίπλα στην Ελλάδα και τους Έλληνες» πρόσθεσε η κυρία φον ντερ Λάιεν σημειώνοντας ότι η αλληλεγγύη ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που προηγήθηκε με τη συμμετοχή Ελλήνων υπουργών και ευρωπαίων επιτρόπων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.