Κ.Τσιάρας για σκάνδαλο υποκλοπών: «Να τα δούμε όλα σε βάθος χρόνου – Θέλουμε να έρθει στο φως οτιδήποτε υπάρχει»

«Η κυβέρνηση θα διευκολύνει με κάθε τρόπο τη σύσταση Εξεταστικής και επανασύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας»

Κ.Τσιάρας για σκάνδαλο υποκλοπών: «Να τα δούμε όλα σε βάθος χρόνου – Θέλουμε να έρθει στο φως οτιδήποτε υπάρχει»

Η κυβέρνηση επιθυμεί να βγει όλη η αλήθεια στο φως για τις παρακολουθήσεις, αλλά σε βάθος χρόνου, ξεκαθάρισε ο Κώστας Τσιάρας.

«Να τα δούμε όλα αυτά σε βάθος χρόνου, επειδή η συζήτηση επικεντρώθηκε στο τι έγινε στο πρόσφατο παρελθόν είναι λογικό να τα δεις αυτά σε συγκεκριμένο βάθος χρόνου. Να δούμε αν υπήρχαν συγκεκριμένες ή διαφορετικές πρακτικές στο παρελθόν, κατά τη διάρκεια της θητείας διαφορετικών κυβερνήσεων, και να κάνουμε ένα συνολικό απολογισμό και να δούμε οποίες πρωτοβουλίες πρέπει να αναλάβουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης.

«Η κυβέρνηση όχι μόνο ζήτησε σύσταση Εξεταστικής και επανασύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, άλλα είπε ότι θα διευκολύνει τη διαδικασία με κάθε τρόπο» σημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

«Ενδεχομένως υπάρχουν κάποια ζητήματα θεσμικά τα οποία ο ίδιος ο πρωθυπουργός κατά το διάγγελμά του στους πολίτες τα ανέδειξε με πολύ συγκεκριμένο τρόπο. Υπάρχει θεσμικό ζήτημα που άφορα στον τρόπο που γίνονται οι νόμιμες επισυνδέσεις της ΕΥΠ; προφανώς υπάρχει, άλλα δεν πρέπει να απαξιώνεται μια ολόκληρη υπηρεσία που προσφέρει πολλά στην πολιτεία» τόνισε ο υπουργός.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσίαρας, «για πρώτη φορά ένας πρωθυπουργός βλέπει ότι υπάρχει ένα ζήτημα, και θέλει να αναλάβει την πρωτοβουλία να αναμορφώσει το θεσμικό πλαίσιο».

«Οτιδήποτε υπάρχει πρέπει να βρεθεί στο φως, το είπαμε εμείς αυτό από την πρώτη στιγμή. Εγώ είπα ότι είναι θέμα δημοκρατίας η παρακολούθηση του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη, είπα ότι είναι ζήτημα που πρέπει να δούμε με σοβαρότητα και με όλες τις λεπτομέρειες» ανέφερε.

Υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πριν το 2018 υπήρχαν δυο εισαγγελείς που ήλεγχαν το κάθε αντίστοιχο ζήτημα και αυτό η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το άλλαξε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ. Τσίαρας επισήμανε επίσης ότι αυστηροποιείται το πλαίσιο ποινών για την έμφυλη βία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.