ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ο «εξαφανισμένος» Κ.Μητσοτάκης απολογείται σήμερα για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων – Θα «δραπετεύσει» με εκλογές;

Σήμερα η δήλωση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων

Ο «εξαφανισμένος» Κ.Μητσοτάκης απολογείται σήμερα για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων – Θα «δραπετεύσει» με εκλογές;

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά από λίγες ημέρες εξαφάνισης αναμένεται να κάνει σήμερα την πρώτη του δήλωση για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, το οποίο έχει ταράξει την πολιτική ζωή του τόπου.

Μάλιστα, υπάρχουν αρκετά σενάρια που θέλουν τον πρωθυπουργό να ανακοινώνει ακόμη και παραίτηση και ως εκ τούτου τη χώρα να πηγαίνει σε εκλογές το φθινόπωρο, τα οποία ωστόσο, προς το παρόν, δεν επιβεβαιώνονται από κάπου. Παρόλα αυτά θεωρείται βέβαιο ότι ο Κ.Μητσοτάκης θα προσπαθήσει να βγάλει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο από πάνω του την ευθύνη.

Την ίδια ώρα στην αντιπολίτευση και ειδικά στον ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένοι να κάνουν το θέμα και τις προεκτάσεις του, αντιπολιτευτική σημαία.

Τόσο ο Νίκος Ανδρουλάκης, όσο και ο Αλέξης Τσίπρας έβαλαν στο κάδρο των ευθυνών τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον οποίο κατηγορούν για «μαφιόζικες» πρακτικές, ενώ εξαπολύουν σφοδρή επίθεση στη ΝΔ και ειδικά στο γραφείο Τύπου της γαλάζιας παράταξης και στο Νίκο Ρωμανό για άθλιες και χυδαίες διαρροές εναντίον του Νίκου Ανδρουλάκη.

Διαρροές που αφορούν την προσωπική ζωή του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα επ’ αυτών ο κ. Ανδρουλάκης χρησιμοποίησε τον όρο εκτσογλανισμός. «Τρεις μέρες μετά την αποκάλυψη ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε το κινητό μου τηλέφωνο, την ίδια περίοδο μάλιστα που έγινε απόπειρα παγίδευσης του και με το λογισμικό Predator, που έχει τη δυνατότητα να σε βιντεοσκοπεί 24 ώρες το 24ωρο, η κυβέρνηση κατακλύζει με χυδαίες διαρροές τον δημόσιο διάλογο», ανέφερε στην τελευταία του δήλωση ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Παράλληλα, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας σε αγαστή συνεργασία με ακροδεξιά σταγονίδια διαδίδουν συκοφαντίες αποδεικνύοντας τον πολιτικό εκτσογλανισμό τους», συνέχισε.

Σε επίσης σκληρό ύφος και ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για λειτουργία «κοινών εκβιαστών» και «πρακτικές μαφίας»!

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και αυτός σε στοχευμένες «διαρροές» για τον Νίκο Ανδρουλάκη, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κλείσει τη βάνα του οχετού διότι θα πέσει ο ίδιος μέσα…

Με ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή τοποθέτηση του πρωθυπουργού η οποία θα καθορίσει και την περαιτέρω στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι πλην του Γιάνη Βαρουφάκη, κανείς πολιτικός αρχηγός σε προσωπικό επίπεδο δεν έχει ζητήσει – έστω και για λόγους επικοινωνιακούς – την παραίτηση του πρωθυπουργού, παρά τη σοβαρότητα της κατάστασης. Αυτό πολιτικά έχει τη σημασία του και ερμηνεύεται ποικιλοτρόπως…

Εξίσου αρνητική εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να περάσει ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο προκειμένου να τοποθετηθεί δημοσίως για το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο δημόσιος βίος αλλά και η κυβέρνησή του.

Ταυτόχρονα, έντονος προβληματισμός υπάρχει και στα στελέχη της ΝΔ που δεν έχουν καμία απολογητική γραμμή και ως εκ τούτου έχουν «εξαφανιστεί» από τα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις. Ο ίδιος προβληματισμός υπάρχει και στην κοινή γνώμη, αφού για 4η μέρα μετά τις αποκαλύψεις και τις παραιτήσεις, κανείς δεν γνωρίζει για ποιο λόγο παρακολουθείτο ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ζητάει και τα ρέστα ο Γ.Οικονόμου

Tα… ρέστα ζητά κι από πάνω ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου με δήλωσή του με την οποία απαντά στην ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τις τελευταίες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών που συγκλονίζει τη χώρα.

Αντί να μιλήσει για τις ευθύνες του Κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του, έκανε λόγο για «αθλιότητες και συκοφαντίες σε βάρος του πρωθυπουργού», μίλησε για «ψέματα όσων επιχειρούν, με αφορμή τη σοβαρή αυτή υπόθεση, να προκαλέσουν αισχρούς συνειρμούς» ενώ όψιμα θυμήθηκε τα περί «θεσμικού σεβασμού» και «διαλεύκανση πλήρως κάθε πτυχής» της υπόθεσης, επικαλούμενος και «δημόσιο συμφέρον».

«Το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί, μετά το λανθασμένο χειρισμό της ΕΥΠ σχετικά με τη νόμιμη επισύνδεση της τηλεφωνικής γραμμής του κ. Ανδρουλάκη, είναι σημαντικό και ως εκ τούτου απαιτείται μέγιστη σοβαρότητα και υπευθυνότητα στο χειρισμό του. Η Κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή που υπέπεσε στην αντίληψή της το ζήτημα, προχώρησε στην άμεση λήψη δραστικών πολιτικών πρωτοβουλιών, που περιλάμβαναν και παραιτήσεις.

Ταυτόχρονα, χειρίζεται το ζήτημα με απόλυτο θεσμικό σεβασμό, στο πλαίσιο του νόμου, ώστε να διαλευκανθεί πλήρως κάθε πτυχή του, διασφαλίζοντας παράλληλα το δημόσιο συμφέρον. Το μείζον τώρα είναι να ολοκληρωθεί η πλήρης διερεύνησή του: να διευκρινιστεί το τι, το πώς και το γιατί. Η Κυβέρνηση είναι προσηλωμένη σε αυτό. Γιατί εμείς δεν θέλουμε να υπάρχει καμία σκιά στην υπόθεση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με τις αθλιότητες και τις συκοφαντίες σε βάρος του Πρωθυπουργού, με τα ψέματα όσων επιχειρούν, με αφορμή τη σοβαρή αυτή υπόθεση, να προκαλέσουν αισχρούς συνειρμούς, θα ασχοληθούμε όταν ολοκληρωθεί θεσμικά η διερεύνηση και αποτίμηση των πραγματικών συμβάντων».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.