Σύρραξη Κ.Μητσοτάκη με Ε.Μαρινάκη: «Δεν θα συρθώ σε εκλογές από εκβιαστές – Yπονομεύεις την χώρα» – «Αλλάζω τις καταστάσεις όταν πρέπει» η απάντηση

Μητσοτάκης για Μαρινάκη: «Κάποιοι θεωρούν ότι επειδή μπορεί να έχουν μία ομάδα ή να ελέγχουν κάποια μέσα μαζικής ενημέρωσης ή ενδεχομένως και τα δύο, να θεωρούν ότι μπορούν να εκβιάζουν, να υπαγορεύουν στην κυβέρνηση, να υπονομεύουν -αλλάζοντας απόψεις από τη μία μέρα στην άλλη- τη διαδρομή της χώρας».

Σύρραξη Κ.Μητσοτάκη με Ε.Μαρινάκη: «Δεν θα συρθώ σε εκλογές από εκβιαστές – Yπονομεύεις την χώρα» – «Αλλάζω τις καταστάσεις όταν πρέπει» η απάντηση

Mε την φράση «Δεν πρόκειται να συρθώ σε εκλογές από κάποιους επαγγελματίες εκβιαστές που αλλάζουν γνώμη από την μία μέρα στην άλλη» ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω του ANT1 απάντησε στον μέχρι την περασμένη εβδομάδα στον πλέον φιλοκυβερνητικό εκδότη και στενό φίλο του Ε.Μαρινάκη που χθες προειδοποίησε ότι «αλλάζει τις καταστάσεις όταν πρέπει»!

Ο Κ.Μητσοτάκης «πέταξε το γάντι» στον Ε.Μαρινάκη και τον κατηγόρησε ευθέως ως «υπονομευτή της χώρας»!

«Τα άκουσα και εγώ αυτά, για εγκληματική οργάνωση, κατά τον εκπρόσωπο της ομάδος, στο ποδόσφαιρο τα τελευταία τρία χρόνια εις βάρος του Ολυμπιακού. Είμαι Ολυμπιακός προσωπικά.

Ο Ολυμπιακός πήρε τρία πρωταθλήματα, αν δεν κάνω λάθος με 26, 19 και 18 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο, τα τελευταία τρία χρόνια. Πού ακριβώς ήταν αυτή η εγκληματική οργάνωση τότε;

Αυτό ως προς το συγκεκριμένο σχόλιο, το οποίο περιμένω να καταδικαστεί με απόλυτη σαφήνεια από τη διοίκηση της ομάδος».

Και πρόσθεσε: «Θα σας πω όμως και κάτι ευρύτερο, κ. Χατζηνικολάου. Κάποιοι έχουν μπλέξει τους ρόλους εδώ.

Κάποιοι θεωρούν ότι επειδή μπορεί να έχουν μία ομάδα ή να ελέγχουν κάποια μέσα μαζικής ενημέρωσης ή ενδεχομένως και τα δύο, να θεωρούν ότι μπορούν να εκβιάζουν, να υπαγορεύουν στην κυβέρνηση, να υπονομεύουν -αλλάζοντας απόψεις από τη μία μέρα στην άλλη- τη διαδρομή της χώρας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέχισε ακάθεκτος κατά του πρώην συνεργάτη και φίλο του: «Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε εδώ ότι οι ρόλοι του καθενός είναι απόλυτα καθορισμένοι.

Η κυβέρνηση έχει λαϊκή νομιμοποίηση. Εκλεγόμαστε από τον λαό. Θέλουμε τους επιχειρηματίες συμμέτοχους στην προσπάθεια προόδου της χώρας. Δεν είναι όμως ούτε υποβολείς μας, ούτε είναι φορείς των δικών τους συμφερόντων που πιέζουν την κυβέρνηση για να γίνει το δικό τους χατίρι.

Άρα, το μήνυμα το οποίο στέλνω προς κάθε κατεύθυνση είναι ότι η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά ούτε δεχόμαστε πιέσεις, ούτε είμαστε αντικείμενα εκβιασμού. Και καλά θα κάνουν όλοι να αναλογιστούν ποιοι είναι οι ρόλοι τους».

Λίγο πιο πριν η κυβέρνηση υποβίβασε σε «ποδοσφαιρικό πάράγοντα» τον μέχρι πρότινος κορυφαίο σύμμαχό της, τον εφοπλιστή, εκδότη και βέβαια πρόεδρο του Ολυμπιακού, Ε,Μαρινάκη, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε χθες εναντίον της στον απόηχο των αποκαλύψεων για την παρακολούθησή του, αλλά και αφορμή την διαιτησία στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μίλησε εντελώς απαξιωτικά για τον Ε.Μαρινάκη  απαντώντας σε ερώτημα για τις χθεσινές δηλώσεις του Ε,Μαρινάκι και του συνεργάτη του στην ΠΑΕ Ολυμπιακός Γ.Βρέτζου με την φράση «Δεν μπορώ να καταλάβω από πού κι ως πού με την ποδοσφαιρική του ιδιότητα μπορεί κάποιος παράγοντας να προβαίνει σε αυτού του είδους τις εκτιμήσεις χωρίς το παραμικρό στοιχείο».

Και συνέχισε: «Για την ποδοσφαιρική διάσταση όλων των υπολοίπων πραγμάτων δεν έχω κάποια αρμοδιότητα να σχολιάσω», σημείωσε ο κ. Οικονόμου.

Οι δηλώσεις Ε.Μαρινάκη. Στο 2.10 προαναγγέλλει την ότι «αλλάζει τις καταστάσεις όταν πρέπει»! Δηλαδή, τι άλλο να πει;

Σημειώνεται ότι ο Γιάννης Βρέντζος ανέφερε μετά το τέλος του αγώνα Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού πως «Αυτό που είναι ξεκάθαρο και αναδείχθηκε είναι πως το ελληνικό ποδόσφαιρο διοικείται από ένα φασιστικό παρακράτος που διέπεται από παρανομία και οργανωμένο έγκλημα.

Αυτό βέβαια είναι λογικό όταν στα τελευταία τρία χρόνια λειτούργησε μέσα στην Κυβέρνηση ένα καθεστώς παρανομίας στο Μέγαρο Μαξίμου με λαθραία και παράνομα στοιχεία. Η ανοχή μας στην ανομία τελείωσε. Η προσωπική μου πρόταση είναι ο Ολυμπιακός να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα και να διεκδικήσει στα δικαστήρια την κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Όποιος πιστεύει ότι… δεν μίλαγε ο Μαρινάκης με το στόμα του Βρέντζου, διεκδικεί το παγκόσμιο ρεκόρ αφέλειας!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.