Θρίλερ με απειλή παραίτησης Ν.Δένδια από το ΥΠΕΞ: Μπλόφα για να διαπραγματευθεί «την επόμενη ημέρα» ή το εννοούσε; (upd)

Θέλει εκλογές τον Ιούνιο και να γίνει πρωθυπουργός σε διακομματική κυβέρνηση!

Θρίλερ με απειλή παραίτησης Ν.Δένδια από το ΥΠΕΞ: Μπλόφα για να διαπραγματευθεί «την επόμενη ημέρα» ή το εννοούσε; (upd)

Υπό παραίτηση ή υπό «παραίτηση-μπλόφα» τελούσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας τις τελευταίες ώρες, ενημερώνοντας μάλιστα το Μέγαρο Μαξίμου για τις προθέσεις του, λόγω της βεβαιωμένης (έχει στα χέρια τους σχετική έγκυρη και επίσημη ενημέρωση) παρακολούθησής του από το λογισμικό Predator επί ένα χρόνο.

Σε σύσκεψη που έγινε σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών με στενούς συνεργάτες του ο Ν.Δένδιας συζητήθηκε το ενδεχόμενο παραίτησης, το οποίο σήμαινε άμεσα εκλογές αφού κατ’αυτό τον τρόπο θα δεχόταν επίσημα ότι είχε τεθεί υπό παρακολούθηση.

Το Μαξίμου ενημερώθηκε σχετικά και του ζητήθηκε να τοποθετηθεί άμεσα, αφού θα ακολουθούσε διάγγελμα Μητσοτάκη για άμεση προσφυγή στην κάλπη πριν τα Χριστούγεννα.

Τελικά, έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι δέχθηκε να μην παραιτηθεί, αλλά… υπό όρους.

Ποιους:

  • Οι εκλογές να γίνουν τον Ιούνιο
  • Αν η ΝΔ βγει πρώτη (και να συμβεί αυτό λόγω απλής αναλογικής δεν σχηματίζει κυβέρνηση) να υποστηριχθεί ο ίδιος ως… πρωθυπουργός διακομματικής. Διατείνεται ότι ο Α.Τσίπρας «θα τον δεχόταν» για πρωθυπουργό!
  • Ο Κ.Μητσοτάκης να παραμείνει πρόεδρος της ΝΔ

Μάλιστα, ενώ τα παραπάνω είναι διασταυρωμένα, μία πηγή αναφέρει ότι έριξε την πρόταση για… άμεση πρωθυπουργοποίησή του με τον Κ.Μητσοτάκη «απερίσπαστο να ετοιμαστεί για τις εκλογές τον Ιούνιο» ως πρόεδρος του κόμματος!

Δεν έχει ξεκαθαριστεί τι του απάντησε το Μαξίμου, αλλά σε οποιαδήποτε περίπτωση δέχθηκε να μην παραιτηθεί.

Εν συνεχεία βγήκε τα tweets για τις έρευνες υδρογονανθράκων και την συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής»:

Για να προκληθούν αντιδράσεις από τους χρήστες, καθώς ο ίδιος είχε πει ότι «Δεν πρόκειται να γίνουν έρευνες στο βυθό της Μεσογείου από την Ελλάδα γιατί δεν είμαστε Σαουδική Αραβία»!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.