«Το γυρίζει» η κυβέρνηση για μετεκλογική συνεργασία με Κ.Βελόπουλο: «Ναι» από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γ.Οικονόμου

Πήραν πίσω την άρνηση Μητσοτάκη και τις απαξιωτικές αναφορές στην Ελληνική Λύση: «Προσκλητήριο αποστασίας δεν κάνουμε σε κανέναν»

«Το γυρίζει» η κυβέρνηση για μετεκλογική συνεργασία με Κ.Βελόπουλο: «Ναι» από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γ.Οικονόμου

Στροφή 180° έκανε η κυβέρνηση μέσα σε διάστημα μόλις 10 ημερών για το θέμα της μετεκλογικής συνεργασίας της Νέας Δημοκρατίας με τον Κυριάκο Βελόπουλο και την Ελληνική Λύση: Μετά την απαξιωτικές αναφορές του ίδιου του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη στην ΔΕΘ στο ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με το μοναδικό εν εναπομείναν δεξιό κόμμα στο Κοινοβούλιο, πρώτα χθες ο παλιός συνοδοιπόρος του στο ΛΑΟΣ, υπουργός Εσωτερικών, Μ.Βορίδης και σήμερα η ίδια η κυβέρνηση δια του εκπροσώπου της Γ.Οικονόμου, «άλλαξαν δίσκο»!

Και πλέον λένε «ναι» στην συνεργασία στις δεύτερες εκλογές.

Βέβαια, αυτό πλέον δεν έχει και τόση σημασία: Η ΝΔ εξαιρετικά δύσκολα θα συγκεντρώσει ποσοστό και στις δεύτερες εκλογές που θα την λείπουν απλά οι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης για να κάνει κυβέρνηση.

Ας δούμε τα γεγονότα αναλυτικά:

Μετά την χθεσινή δήλωση του Μάκη Βορίδη, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά πως «Εγώ δεν αποκλείω κανέναν. Αν εξαιρέσετε τα κόμματα με τα οποία μας χωρίζει ένα προγραμματικό χάος, μπορεί να συνεργαστούμε με όλα τα κόμματα», δείχνοντας με αυτό τον τρόπο τη ριζική διαφοροποίησή του από τον Κ.Μητσοτάκη, ανάλογη ανακοίνωση έκανε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ.Οικονόμου λέγοντας  «αυτό το κόμμα προσκλητήριο αποστασίας δεν θα κάνει σε κανέναν» και προσθέτοντας ότι «με την πολιτική μας, έχουμε δείξει ότι έχουμε πολλά κοινά με πολλούς».

Φαίνεται πως ένα-ένα τα κυβερνητικά στελέχη αφήνουν στον «αέρα» την πιθανότητα συγκυβέρνησης με όλα τα υπόλοιπα κόμματα αφού και οι ίδιοι καταλαβαίνουν και παραδέχονται πλέον ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να βγει πρώτο κόμμα με αυτοδυναμία.

Ειδικότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι με το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου «μας χωρίζουν πολλά πράγματα και σε επίπεδο αρχών και σε επίπεδο αξιών. Στον προσανατολισμό της χώρας σε μείζονα ζητήματα, όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία. Υπάρχουν πολύ μεγάλες διαφορές που ανέκυψαν και κατά την περίοδο της πανδημίας», όμως στη συνέχεια τόνισε πως «ο τόπος χρειάζεται ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση. Από εκεί και πέρα, η Ελλάδα δεν μπορεί να μείνει ακυβέρνητη. Όμως, αν ο ελληνικός λαός διαμορφώσει με την ψήφο του ένα σκηνικό…».

Ο κ. Οικονόμου επανέλαβε αρκετές φορές πως «κανείς δεν μπορεί να πει σήμερα που μιλάμε ότι η ΝΔ είναι εκτός τροχιάς αυτοδυναμίας», συμπληρώνοντας πάντως ότι «αυτό το κόμμα προσκλητήριο αποστασίας δεν θα κάνει σε κανέναν» και προσθέτοντας ότι «με την πολιτική μας, έχουμε δείξει ότι έχουμε πολλά κοινά με πολλούς. Με ένα κομμάτι του ΠΑΣΟΚ υπάρχει μια συναντίληψη σε πολλά πράγματα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε πως είναι ευχάριστο πως και ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε και αναγνωρίζει ότι χωρίς το πρώτο κόμμα δεν γίνεται Κυβέρνηση. Επεσήμανε όμως ότι «ένα θέμα είναι τι μπορεί να χρειάζεται και ένα άλλο να προκύπτει μια κυβέρνηση συμπαγής. Αν ο ένας πάει στην ανατολή και ο άλλος στην δύση, δεν μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση. Αυτό πρέπει να το λάβει υπόψη του ο κόσμος όταν πάει να ψηφίσει» και σημείωσε πως «δεν μπορεί να έχουμε επανάληψη αυτών που είχαμε με την Συμφωνία των Πρεσπών και κυβερνητικούς βουλευτές να καταψηφίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.