ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ν. Παππάς: Ετοιμάζεται το ενιαίο ταμείο Τύπου (φωτό)

Ν. Παππάς: Ετοιμάζεται το ενιαίο ταμείο Τύπου (φωτό)

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς βρέθηκε στην διημερίδα της ΕΣΗΕΑ και μίλησε για τα μέτρα στήριξης των εφημερίδων. Σχολίασε ότι πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα το ταμείο Τύπου με την κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων και πολιτική ομοψυχία- ώστε να μπουν οι βάσεις και να παρθούν συγκεκριμένες αποφάσεις για τη στήριξη του κλάδου.

«Δεν θα επανεφεύρουμε τον τροχό», σημείωσε ο κ. Παππάς, υπογραμμίζοντας ότι «όλα πρέπει να γίνουν διακομματικά για να αποφύγουμε έξωθεν δυσκολίες».

Ανέφερε ότι σε αυτό το ταμείο, αυξημένο ρόλο πρέπει να έχουν οι Ενώσεις του Τύπου, με τις κυβερνήσεις να ακολουθούν, με κατάλληλους πόρους για μια σωστή διαχείριση.

«Είμαστε σε θέση να πούμε ότι έχουν γίνει τα πρώτα σοβαρά βήματα για τη ρύθμιση του τοπίου της Ενημέρωσης» σημείωσε ο Ν. Παππάς, για να προσθέσει ότι «αυτή πρέπει να οριστεί με όρους λογικής και αλληλοσεβασμού».

«Η πληροφόρηση είναι κοινωνικό αγαθό και για αυτό σήμερα είμαστε εδώ και συζητάμε» ανέφερε ο κ. Παππάς, τονίζοντας ότι «δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με όρους αγοράς. Χαρακτήρισε ζήτημα δημοκρατίας τη στήριξη του Τύπου, τη στιγμή που τα fake news και η εποχή του διαδικτύου έχει αντικαταστήσει την αλήθεια της είδησης».

«Σύστημα διαφάνειας το barcode στις εφημερίδες»

Μιλώντας για τα μέτρα στήριξης του Τύπου, τα οποία ήδη λαμβάνει η κυβέρνηση, ανέφερε το άνοιγμα της ΕΡΤ και την επαναφορά των θέσεων εργασίας, τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες, ο οποίος προβλέπει ελάχιστο αριθμό εργαζομένων και συλλογικές συμβάσεις εργασίας, το barcode στις εφημερίδες -το οποίο ο Ν. Παππάς χαρακτήρισε ως «σύστημα διαφάνειας»-, το μητρώο των online media στο οποίο ήδη έχουν εγγραφεί 1000 ιστοσελίδες, τη στήριξη του συστήματος 70-30 για τον περιφερειακό Τύπο, το οποίο θα διαφυλαχθεί και αν δεν τηρηθεί θα υπάρξουν και τα ανάλογα πρόστιμα, όπως τόνισε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κλείνοντας, ο κ. Παππάς χαιρέτισε την πρωτοβουλία για τη συγκεκριμένη διημερίδα, ευχόμενος για μια νέα καλύτερη και πιο ουσιαστική μέρα στον Τύπο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.