ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Telegraph: «Η Ελλάδα εξετάζει το δεύτερο lockdown μετά την αύξηση κρουσμάτων»

Telegraph: «Η Ελλάδα εξετάζει το δεύτερο lockdown μετά την αύξηση κρουσμάτων»

Η Ελλάδα θα μπορούσε να επαναφέρει ορισμένα μέτρα κλειδώματος, αφού η χώρα σημείωσε άνοδο στις υποθέσεις Covid-19 μετά την επιστροφή του τουρισμού, ανέφερε πριν από λίγο η Telegraph

Υπάρχουν τώρα πιο ενεργές περιπτώσεις με λοιμώξεις στην Ελλάδα από οποιοδήποτε άλλο σημείο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σημειώνει η εφημερίδα. 2.205 άτομα στην Ελλάδα είναι γνωστό ότι έχουν τον ιό αυτή τη στιγμή.

Την Παρασκευή, 60 άτομα επιβεβαιώθηκε ότι είχαν προσβληθεί από τον ιό, ο υψηλότερος ημερήσιος αριθμός από τις 21 Απριλίου. Περισσότερες από 100 νέες περιπτώσεις που αναφέρθηκαν τις τελευταίες 10 ημέρες ήταν μεταξύ των εισερχόμενων τουριστών.

Η Telegraph γράφει πως οι Βρετανοί παραθεριστές πρόκειται να επιστρέψουν στην Ελλάδα από τις 15 Ιουλίου, με τις πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο να ξαναρχίζουν εκείνη την ημερομηνία. Ωστόσο, οι ελληνικές αρχές εξετάζουν τώρα τη θέσπιση αυστηρότερων μέτρων κλειδώματος, ενδεχομένως από το αύριο (13 Ιουλίου).

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είπε στα τοπικά ΜΜΕ: “Γνωρίζαμε από την αρχή ότι όταν ανοίξαμε σταδιακά τις πύλες της χώρας στον κόσμο, θα είχαμε εισαγόμενα περιστατικά”. Πρόσθεσε ότι είναι «αποφασισμένος να προστατεύσει την πλειοψηφία από τους επιπόλαιους λίγους». Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει αυστηρότερους ελέγχους στα σύνορα, ενίσχυση των επιθεωρήσεων σε μπαρ και εστιατόρια και ενδεχομένως την εισαγωγή ταξιδιωτικών περιορισμών από χώρες με υψηλότερα ποσοστά μόλυνσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από τις 14 Ιουλίου, επίσης, οι Βούλγαροι που διασχίζουν τα σύνορα προς την Ελλάδα πρέπει να αποδείξουν ότι έχουν τεσταριστεί αρνητικά τις τελευταίες 72 ώρες, αφού η χώρα κατέγραψε ημερήσιο ρεκόρ 330 νέων λοιμώξεων την Πέμπτη την περασμένη εβδομάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.