ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η κυβέρνηση δίνει άλλα 6,8 εκατ. ευρώ σε επτά κανάλια λόγω… του πολέμου στην Ουκρανία! – Δείτε ποια θα τα πάρουν

Η απόφαση μέσα από την οποία μοιράζονται χρήματα σε 7 κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας

Η κυβέρνηση δίνει άλλα 6,8 εκατ. ευρώ σε επτά κανάλια λόγω… του πολέμου στην Ουκρανία! – Δείτε ποια θα τα πάρουν

Η κυβέρνηση μοιράζει 6,8 εκατομμύρια ευρώ στα κανάλια, με τη δικαιολογία ότι επλήγησαν οικονομικά εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.

Όπως αποκαλύπτει το DataJournalists, την απόφαση υπέγραψαν ο τότε αναπλ. υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο τότε υφυπουργός στον πρωθυπουργό, Γιάννης Οικονόμου. Η απόφαση διατυπώθηκε προεκλογικά με ΦΕΚ στις 21 Απριλίου 2023 και υλοποιήθηκε στις 24 Οκτωβρίου, με υπογραφή του υφυπουργού στον πρωθυπουργό, Γιάννη Μπρατάκου.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται η απόφαση πάρθηκε καθώς «οι ως άνω επιχειρήσεις επλήγησαν ιδιαιτέρως κατά την πρόσφατη οικονομική διαταραχή που προκλήθηκε από τη ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας και τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από την ΕΕ και τους διεθνείς εταίρους, καθώς και από τα αντίμετρα που ελήφθησαν».

Στο έγγραφο αναφέρονται τα ακριβή ποσά που θα δοθούν στα κανάλια, συγκεκριμένα:

  • Star Channel: 1,175 εκατ. ευρώ
  • Open: 400.926 ευρώ
  • Μακεδονία TV: 78.291 ευρώ
  • ΑΝΤ1: 1,878 εκατ. ευρώ
  • Alpha: 1,304 εκατ. ευρώ
  • ΣΚΑΪ: 1,045 εκατ. ευρώ
  • Mega: 957.240 ευρώ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στο αιτιολογικό της υπουργικής απόφασης αναφέρεται:

– «Η ανάγκη οικονομικής στήριξης των επιχειρήσεων παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας, καθώς προάγουν την πολυφωνία, τον πλουραλισμό και την ποιότητα στο δημόσιο διάλογο».

– «Το γεγονός ότι οι ως άνω επιχειρήσεις επλήγησαν ιδιαιτέρως κατά την πρόσφατη οικονομική διαταραχή που προκλήθηκε από τη ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας και τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από την ΕΕ και τους διεθνείς εταίρους, καθώς και από τα αντίμετρα που ελήφθησαν».

– «Η ανάγκη στήριξης των εργαζομένων που απασχολούνται στις ως άνω επιχειρήσεις, της διατήρησης των υφιστάμενων θέσεων απασχόλησης και της αποτροπής επιδείνωσης του εργασιακού περιβάλλοντος στο ως άνω πεδίο οικονομικής δραστηριότητας, εξαιτίας των ιδιαίτερων συνθηκών που διαμορφώθηκαν από την ενεργειακή κρίση που προκλήθηκε εξαιτίας της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία».

– «Η δυνατότητα οικονομικής στήριξης των ως άνω επιχειρήσεων βάσει αντικειμενικών κριτηρίων, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 86 του ν. 4674/2020, η οποία πρέπει να λάβει χώρα με αντικειμενικά και ισότιμα κριτήρια. Υπό την έννοια αυτή, πρόγραμμα οικονομικής στήριξης δύναται να αποτελέσει η συνολική ή μερική κάλυψη της εισφοράς της περ. β’ της παρ. 1 του άρθρου 6 του α.ν. 248/1967 (Α’ 243) για συγκεκριμένη χρονική διάρκεια, ίδια για όλους τους δυνητικούς δικαιούχους, προκειμένου να διασφαλιστούν η απρόσκοπτη και αδιάλειπτη λειτουργία και η συνέχιση παροχής των υπηρεσιών που προσφέρουν σε όλη τη διάρκεια της οικονομικής διαταραχής που προκλήθηκε από τη ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Aξίζει να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία των καναλιών έχουν ήδη καταβάλλει τις εισφορές  στον ΕΔΟΕΑΠ για το 2022, γεγονός που σημαίνει ότι τα χρήματα αυτά θα επιστρέψουν στους σταθμούς και θα πληρωθούν από το κράτος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.