ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κ.Χατζηδάκης: «Η συμφωνία κυβέρνησης- τραπεζών οδηγεί σε συρρίκνωση της προστασίας της α’ κατοικίας»

Κ.Χατζηδάκης: «Η συμφωνία κυβέρνησης- τραπεζών οδηγεί σε συρρίκνωση της προστασίας της α’ κατοικίας»

Η συμφωνία κυβέρνησης – τραπεζών ουσιαστικά οδηγεί σε συρρίκνωση της προστασίας της πρώτης κατοικίας, καθώς προβλέπει σειρά από «κόφτες», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης.

Όπως εξήγησε, για παράδειγμα άγαμος δανειολήπτης που έχει κατοικία με αντικειμενική αξία 150.000 ευρώ, αλλά ετήσιο εισόδημα 13.000 ευρώ δεν θα υπάγεται στην ρύθμιση.

Ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι βάσει της νέας συμφωνίας όσοι έχουν μπει στο νόμο Κατσέλη θα βγουν και θα ελεγχθούν από την αρχή.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι χρειάζεται σφαιρική ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια.

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση και η γενική διεύθυνση ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πρέπει να επεξεργαστεί γρήγορα τις προτάσεις της Τράπεζας της Ελλάδος και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για την ελάφρυνση των τραπεζών από τα «κόκκινα» δάνεια, καθώς η καθυστέρηση βλάπτει την οικονομία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Προσέθεσε ότι η ΝΔ από τον Οκτώβριο του 2016 έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για οριζόντια «κουρέματα» σε δάνεια βιώσιμων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και αντίστοιχες προτάσεις για την επιτάχυνση του νόμου Κατσέλη και το διαχωρισμό των θυμάτων της κρίσης και των στρατηγικών κακοπληρωτών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.