ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Κ.Μπογδάνος: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ανάγκες – Χωρίς τον στρατό της η Ελλάδα δεν θα υπήρχε» (βίντεο)

Κ.Μπογδάνος: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ανάγκες – Χωρίς τον στρατό της η Ελλάδα δεν θα υπήρχε» (βίντεο)

Ο βουλευτής Α’ Αθήνας με τη Νέα Δημοκρατία Κωνσταντίνος Μπογδάνος, τοποθετήθηκε από το βήμα της Βουλής, για το σχέδιο νόμου που αφορά σε ρυθμίσεις θεμάτων του υπουργείου Άμυνας.

Ο κύριος Μπογδάνος συνεχάρη τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλο και τον ειδικό εισηγητή, βουλευτή Μ. Λαζαρίδη και επεσήμανε πως το εν λόγω νομοσχέδιο εξασφαλίζει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων. Τόνισε, δε, πως με τις προβλέψεις του σχεδίου νόμου εκσυγχρονίζονται η ΕΑΒ και τα F16, η ραχοκοκαλιά της πολεμικής αεροπορίας μας (όπως είπε χαρακτηριστικά), αλλά και τα υποβρύχια.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στις νέες παρεμβάσεις που θα χρειασθούν. «Από μια νέα γενιά επιθετικού τυφεκίου και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, μέχρι νέα πολεμικά πλοία και όπλα για το ΠΝ, και από μη επανδρωμένα ιπτάμενα μέσα -τομέας στον οποίο η γείτων δεν επιτρέπεται να αποκτήσει πλεονέκτημα- μέχρι νέες αντιαεροπορικές δυνατότητες και ένα ολοκληρωμένο σύστημα διασυνδεσιμότητάς αεροσκαφών, επιγείων, και ναυτικών μέσων, αναγκαία συνθήκη διεξαγωγής αποτελεσματικού αγώνα στο σύγχρονο πεδίο» ανέλυσε.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ανάγκες» είπε, ο βουλευτής του κυβερνητικού κόμματος, απαριθμώντας τες και υπογραμμίζοντας το σπουδαίο έργο των ΕΔ, την άγρυπνη φρούρηση της πατρίδος. Μάλιστα, τις χαρακτήρισε ως «εγγυητή της ίδιας μας της Δημοκρατίας», διότι της εξασφαλίζουν συνθήκες σταθερότητος. Ο γαλάζιος βουλευτής στάθηκε, όμως και στην κρίση, μέσα στην οποία οι Ένοπλες Δυνάμεις δοκιμάσθηκαν αλλά ανταπεξήλθαν «χάρη στην επιμονή, την επινοητικότητα, την αφοσίωση των στελεχών τους».

«Θαρσείν χρη -και νομοθετικές πρωτοβουλίες σαν τη σημερινή» κατέληξε ο Κ. Μπογδάνος.

Να σημειωθεί πως ο Κ. Μπογδάνος συμμετέχει στην επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων.

Δείτε την ομιλία του Κωνσταντίνου Μπογδάνου

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.