ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Ο Α.Γεωργιάδης παρέδωσε μαθήματα… οικονομικών: «Οι Έλληνες είναι άσχετοι – Δεν ξέρουν γιατί τους επιβάλαμε τα μνημόνια»!

Και μαθήματα... πολιτικής Ιστορίας: «Αριστερός σημαίνει ανεπρόκοπος και δεξιός εργατικός και ιδιοφυής»

Ο Α.Γεωργιάδης παρέδωσε μαθήματα… οικονομικών: «Οι Έλληνες είναι άσχετοι – Δεν ξέρουν γιατί τους επιβάλαμε τα μνημόνια»!

Σε μία βαρυσήμαντη… ανάλυση οικονομικών προχώρησε ο Άδωνις Γεωργιάδης στην εκδήλωση για την απονομή των Fund Managers Awards 2022 όπου όπως είπε οι… άσχετοι στα οικονομικά Έλληνες δεν κατάλαβαν την αναγκαιότητα επιβολής των μνημονίων.

«Η Ελλάδα πάσχει από έναν τεράστιο οικονομικό αναλφαβητισμό. Οι βασικότερες έννοιες της οικονομίας στον ευρύ πληθυσμό είναι σχεδόν παντελώς άγνωστες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να συλλάβουν και να αντιληφθούν με ευκρίνεια για ποιο λόγο τα μνημόνια ήταν υποχρεωτικά. Εδώ έξω καιγόταν η Αθήνα όταν ψηφίζαμε το PSI, για ποιο λόγο;

Διότι αν εξηγούσες στους Έλληνες τι ακριβώς είναι το PSI δεν καταλάβαιναν τι είναι, δεν καταλάβαιναν τι είναι ομόλογο, δεν καταλάβαιναν σίγουρα τι είναι αμοιβαίο κεφάλαιο. Δεν καταλαβαίνουν τίποτα».

Μετά ανέλυσε ποιος είναι ο δεξιός και ποιος ο αριστερός πολίτης. Τον μεν χαρακτήρισε «ιδιοφυή και εργατικό» τον δε «ανεπρόκοπο».

Βέβαια κάποιος θα πρέπει να του θυμίσει ότι υπάρχουν πολλοί δεξιοί που… δεν είναι ακριβώς δεξιοί αλλά αποκαλούν τον εαυτό τους έτσι.

«Αν πάτε στη λέξη δεξιός, κάνε το πείραμα να το δεις, δεξιός, αλλά μεταφορικά, ο ευοίωνος, ο εργατικός, ο ιδιοφυής, ο αποτελεσματικός. Αριστερός, μεταφορικά, ο άχρηστος, ο ανεπρόκοπος, ο γρουσούζης… αυτό σημαίνει στα ελληνικά δεξιός και αριστερός! Είχε να κάνει φυσικά στην αρχαιότητα με το από πού έρχονταν τα πουλιά… αυτή είναι η πραγματικότητα για το αν ο οιωνός ήταν αίσιος ή απαίσιος. Αίσιος ο δεξιός, απαίσιος ο αριστερός».

Στη συνέχεια δε, ανέδειξε ως κύριο στοιχείο τη μάχη ενάντια στην «ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς».

«Για να πολεμήσουμε την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς, πρέπει να έχουμε περισσότερα τέτοια βραβεία. Και πρέπει να προσπαθούμε περισσότερο να εξηγήσουμε στον κόσμο πώς λειτουργεί ο καπιταλισμός», σημείωσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.