ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Οι διεθνείς οίκοι αναλύουν τις δημοσκοπήσεις και πλέον μιλούν για «εκλογική μάχη»: Θέλουν σύντομα κυβέρνηση

Δεν μιλούν για συγκεκριμένο μίγμα οικονομικής πολιτικής στο εσωτερικό

Οι διεθνείς οίκοι αναλύουν τις δημοσκοπήσεις και πλέον μιλούν για «εκλογική μάχη»: Θέλουν σύντομα κυβέρνηση

Ξεψαχνίζουν τις δημοσκοπικές μετρήσεις και τις διαφορές μεταξύ των κομμάτων οι ξένοι επενδυτές οι οποίοι προσπαθούν να λύσουν τον γρίφο του σχηματισμού κυβέρνησης αποδημώντας ουσιαστικά και την ΝΔ για τον τρόπο άσκησης οικονομικής πολιτικής.

Έτσι οι διεθνείς οίκοι ζητούν σταθερότητα και όχι συγκεκριμένο μίγμα πολιτικής στα εσωτερικά όπως διατείνονται στη ΝΔ θέλοντας έτσι και να φοβίσουν τους πολίτες.

Αυτό είναι ίσως ένα κλείσιμο ματιού στον ΣΥΡΙΖΑ που ευκολότερα θα μπορούσε να σχηματίσει μια κυβέρνηση με άλλα κόμματα παρά στον Κ.Μητσοτάκη που ζητά επίμονα και νέες εκλογές (γιατί δύσκολα βρίσκει κυβερνητικούς εταίρους).

Οι αναλυτές στις εκθέσεις τους καταγράφουν τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, οι οποίες δείχνουν ότι η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχει πλέον μειωθεί σε 3-4 ποσοστιαίες μονάδες, γεγονός που καθιστά αβέβαιο το αποτέλεσμα των εκλογών.

Τα Τέμπη

Οι διεθνείς οίκοι αναφέρουν ότι η κατάσταση παραμένει ρευστή, όσο φαίνεται όλο και πιο απίθανο κάποιο κόμμα να αποκτήσει την απόλυτη πλειοψηφία και να σχηματίσει μονοκομματική κυβέρνηση.

Αναφέρονται δε στα πρόσφατα γεγονότα, δηλαδή στη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, επισημαίνοντας εμμέσως πλην σαφώς την ανατροπή που έφεραν οι πολίτες στις πολιτικές ισορροπίες.

Η ακυβερνησία

Η χώρα έχει μπει σε προεκλογικό χορό και σε αυτόν τον ρυθμό αναγκάζεται να χορέψει και η ελληνική οικονομία.

Η επόμενη ημέρα της 21ης Μαΐου θα απαντήσει στο αν σχηματίζεται κυβέρνηση ή θα υπάρξει δεύτερος και τρίτος γύρος.

Μία μακρά αβεβαιότητα θα επηρεάσει το οικονομικό κλίμα και ξυπνούν οι φόβοι για φρένο σε επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις.

Η κύρια ανησυχία εστιάζει στο σενάριο να υπάρξει μακρά ακυβερνησία. Όχι τόσο σε μία αλλαγή της μέχρι τώρα δημοσιονομικής πολιτικής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.