Πώς η σύλληψη της Εύας Καϊλή μπορεί να φέρει… επιπλέον έλλειψη φυσικού αερίου στην ΕΕ λόγω της κρίσης με το Κατάρ

Όλως τυχαίως το μόνο διαθέσιμο LNG που θα απομείνει θα είναι το... αμερικανικό

Πώς η σύλληψη της Εύας Καϊλή μπορεί να φέρει… επιπλέον έλλειψη φυσικού αερίου στην ΕΕ λόγω της κρίσης με το Κατάρ

Η Εύα Καϊλή συνελήφθη στις Βρυξέλλες και βρίσκεται υπό ανάκριση από τις βελγικές αρχές, ενώ το πρωί της Παρασκευής συνελήφθη και ο σύζυγός της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, με την κατηγορία ότι εμπλέκονται σε σκάνδαλο διαφθοράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με εμπλοκή του Κατάρ.

Στις 21 Νοεμβρίου, η Εύα Καϊλή είχε προκαλέσει εντύπωση αφού μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο είχε υπερασπιστεί με ιδιαίτερη θέρμη την διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ και την χώρα του Κατάρ, κάνοντας λόγο για «πρωτοπορία στα εργασιακά δικαιώματα» στην μοναρχία του Κόλπου, επικαλούμενη και την έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας, του οργανισμού, όμως, που έχει καταγγείλει μαζικούς θανάτους στη χώρα (το νούμερο είναι τρομακτικό και αγγίζει τους 6.500 θανάτους)

Υποστήριξε, ακόμη, ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι «απόδειξη του πώς η αθλητική διπλωματία μπορεί να επιτύχει τον ιστορικό μετασχηματισμό μιας χώρας».

Η Εύα Καϊλή, όμως, δεν έμεινε εκεί, αλλά εγκάλεσε, εμμέσως πλην σαφώς, τους ευρωβουλευτές ότι κάνουν μπούλιγκ εις βάρος του Κατάρ σημειώνοντας «ωστόσο, κάποιοι εδώ καλούν να κάνουμε διακρίσεις σε βάρος τους. Τους κάνουν μπούλινγκ, κατηγορούν όλους όσους τους μιλάνε ή εμπλέκονται μ’ αυτούς για διαφθορά. Ωστόσο πάλι παίρνουν το φυσικό αέριό τους. Πάλι, έχουν εταιρείες που κερδίζουν δισεκατομμύρια εκεί».

Καταλήγοντας ανέφερε «μας βοήθησαν με το Αφγανιστάν να σώσουμε ακτιβιστές, παιδιά, γυναίκες. Μας βοήθησαν και είναι ειρηνευτικοί διαπραγματευτές, είναι καλοί γείτονες και εταίροι. Μπορούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον για να ξεπεράσουμε τις ελλείψεις. Πέτυχαν ήδη το αδύνατον».

Επί του πρακτέου η Εύα Καϊλή κατηγορείται ότι αυτή και άλλοι ευρωβουλευτές είναι… λομπίστες και υπερασπίζονται τα συμφέροντα του Κατάρ όπου βρεθούν και όπου σταθούν.

Λομπίστας ή όχι όμως, η Ε.Καϊλή έχει δίκιο: Από την μία όλοι στην ΕΕ βρίζουν καθημερινά το Κατάρ και από την άλλη τι κάνουν; Ζητούν ως επαίτες το καταριανό LNG για να έχουν να ζεστάνουν το κοκαλάκι τους τον χειμώνα.

Κι αυτό γιατί; Γιατί μόνοι τους οι Ευρωπαίοι χάριν των αμερικανικών συμφερόντων αυτοαποκλείστηκαν από το φθηνό ρωσικό αέριο και επιχείρησαν να αντικαταστήσουν μέρος του με το πανάκριβο αμερικανικό LNG και με το ακριβό αλλά σε πιο λογικές τιμές καταριανό LNG.

Αν το καταριανό LNG τεθεί εν αμφιβόλω, ποιοι θα χάσουν;

Και το κυριότερο ποιοι θα κερδίσουν; Οι Αμερικανοί φυσικά που θα «αναγκαστούν» να πουλήσουν επιπλέον από το πανάκριβό τους LNG.

Άλλωστε υπάρχει η απορία, τώρα κατάλαβαν στις Βρυξέλλες ότι το Κατάρ είναι ολοκληρωτικού τύπου μοναρχία; Όταν τους ζητούσαν ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ επιπλέον ποσότητες LNG, δεν το ήξεραν;

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μόνος τρόπος για να συλληφθεί ευρωβουλευτής παρά την ασυλία είναι να πιαστεί επ’ αυτοφώρω που σημαίνει πως οι Βέλγοι έχουν εντοπίσει μπροστά «στα μάτια τους» να γίνονται συναλλαγές.

Δεν θα προχωρούσαν ποτέ σε μία τέτοια επιχείρηση αν δεν ήταν απολύτως σίγουροι ότι η υπόθεση είναι δεμένη.

Για την ίδια υπόθεση ανακρίνεται και ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα, αλλά και η συνάδελφός του, Μαρί Αρενά -και οι δύο από την ομάδα των Σοσιαλδημοκρατών.

Η διοργάνωση του Μουντιάλ 2022 από το Κατάρ έχει πάμπολλες σκιές αλλά και αυτό το ξέρουν όλοι εδώ και χρόνια.

Φαίνεται τελικά πως το φαινόμενο της «Συννεφούπολης» που ανθεί στην Ελλάδα, όπου «ξαφνικά» αποκαλύπτεται κάτι και όλοι πέφτουν από τα «σύννεφα», ανθεί εξίσου και στις Βρυξέλλες και μία ενδελεχή έρευνα θα δείξει ότι ανθεί σε όλο τον πλανήτη καθώς οι άνθρωποι παγκοσμίως έχουν τις ίδιες… αδυναμίες.

Όλα ξεκίνησαν από τον χρηματισμό της αρμόδιας επιτροπής της FIFA για την ανάθεση της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου και τα «εγκλήματα» συνέχισαν με τους χιλιάδες θανάτους, περίπου 6.500 σύμφωνα με τον Guardian, εργατών που δούλευαν σε αισχρές συνθήκες για πενιχρούς μισθούς.

Η Εύα Καϊλή, που είναι εκ των αντιπροέδρων του Ευρωκοινοβουλίου, είχε επισκεφθεί στις αρχές Νοεμβρίου το Κατάρ και στη συνέχεια, μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο, είχε χαρακτηρίσει την συγκεκριμένη χώρα «πρωτοπόρο» στο θέμα των εργασιακών σχέσεων, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις καθώς όλοι ένιωσαν πως οι δηλώσεις αυτές είναι εκτός πραγματικότητας.

Αναλυτικά η ομιλία:

«Κυρία Πρόεδρε, σήμερα, το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ είναι η απόδειξη, στην πραγματικότητα, του πώς η αθλητική διπλωματία μπορεί να επιτύχει μια ιστορική μεταμόρφωση μιας χώρας με μεταρρυθμίσεις που ενέπνευσαν τον αραβικό κόσμο.

Μόνος μου είπα ότι το Κατάρ είναι πρωτοπόρο στα εργασιακά δικαιώματα, καταργώντας την καφάλα και μειώνοντας τον κατώτατο μισθό.

Παρά τις προκλήσεις που ακόμη και οι ευρωπαϊκές εταιρείες αρνούνται να εφαρμόσουν αυτούς τους νόμους, δεσμεύτηκαν σε ένα όραμα από επιλογή και άνοιξαν στον κόσμο. Παρόλα αυτά, κάποιοι εδώ ζητούν να τους κάνουν διακρίσεις. Τους εκφοβίζουν και κατηγορούν όποιον τους μιλάει ή εμπλέκεται για διαφθορά. Όμως, εξακολουθούν να παίρνουν το αέριό τους. Ακόμα, έχουν τις εταιρείες τους που κερδίζουν δισεκατομμύρια εκεί.

Μου έχουν κάνει διάλεξη ως Έλληνας και θυμίζω σε όλους μας ότι έχουμε χιλιάδες νεκρούς εξαιτίας της αποτυχίας μας για νόμιμους τρόπους μετανάστευσης στην Ευρώπη. Μπορούμε να προβάλλουμε τις αξίες μας, αλλά δεν έχουμε το ηθικό δικαίωμα για διαλέξεις για να παίρνουμε φτηνή προσοχή από τα ΜΜΕ.

Και δεν επιβάλλουμε τον τρόπο μας, τον σεβόμαστε, ακόμα και χωρίς LNG. Πρόκειται για μια νέα γενιά έξυπνων, υψηλά μορφωμένων ανθρώπων. Μας βοήθησαν να μειώσουμε την ένταση με την Τουρκία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μας βοήθησαν με το Αφγανιστάν να σώσουμε ακτιβιστές, παιδιά, γυναίκες. Μας βοήθησαν. Και είναι διαπραγματευτές για την ειρήνη. Είναι καλοί γείτονες και εταίροι. Μπορούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον να ξεπεράσουμε τις ελλείψεις. Έχουν ήδη πετύχει το ακατόρθωτο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.