Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το διαδικτυακό φόρουμ των «εξόριστων» από τη ΝΔ «καραμανλογενών»

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το διαδικτυακό φόρουμ των «εξόριστων» από τη ΝΔ «καραμανλογενών»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το διαδικτυακό φόρουμ με τίτλο «Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, η αποκατάσταση της Δημοκρατίας, οι Καραμανλικοί και οι νέοι Δημοκρατικοί κίνδυνοι» που συνδιοργάνωσαν 4 πολιτικά ινστιτούτα που εκφράζουν το χώρο της Κεντροδεξιάς: FORUM 202O GR, Ινστιτούτο Ελευθερίας, Ινστιτούτο Δημήτριος Γούναρης, το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Τσάτσος.

Συντονιστές του διαλόγου ήταν οι κ.κ. Νίκος Νικολόπουλος, Νίκος Καραχάλιος, Παύλος Δημητριάδης, Αργύρης Ντινόπουλος και Κίμων Αποστολόπουλος.

Στα 4 τραπέζια συμμετείχε μεγάλος αριθμός ομιλητών. Αναφέρουμε ενδεικτικά:

Εκπρόσωποι πολιτικών φορέων: Παναγιώτης Μαντάς (ΔΗΚΚΙ), Ραφαήλ Καλυβιώτης (ΔΙ.Ε.ΣΥ), Γιώργος Χρήστος (ΕΜΠΡΟΣ).

Αναλυτές και πολιτικοί επιστήμονες: Ευάγγελος Αντώναρος, Παναγιώτης Δούμας

Νομικοί: Πολύκαρπος Αδαμίδης, Γεώργιος Μπουλούκος

Ο στόχος της ημερίδας ήταν να κρατήσει επίκαιρο το πνεύμα του Καραμανλισμού, τις αρχές και τις αξίες του, να αναδείξει τη διαχρονικότητα της αγάπης για την πατρίδα, της πολιτικής με κοινωνικό χαρακτήρα των πολιτικών, για τους πολλούς και όχι για τους λίγους και το ανεξάρτητο πνεύμα απέναντι σε υπερεθνικούς θεσμούς καθώς και μεγάλα ντόπια και ξένα οικονομικά συμφέροντα.

Συγχρόνως έδωσε την ευκαιρία και για τοποθετήσεις εκτός του στενού παραδοσιακού «καραμανλικού» πλαισίου.

Την έναρξη της συζήτησης έκανε ο Πρόεδρος του Forum2020 Νίκος Καραχάλιος και ο Πρόεδρος του ινστιτούτου Ελευθερίας Δημήτρης Τσακτσίρας ( ε.α ταξίαρχος).

Η συζήτηση αποτελείτο από 5 ενότητες:

#1. Κωνσταντίνος Καραμανλής: Μία βιωματική σχέση με την πολιτική και τα δικά μας βιώματα από τη συμπόρευση με τον Εθνάρχη. Συντονιστής ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημήτριος Γούναρης, Νίκος Νικολόπουλος.

#2. Διαχρονικά διδάγματα από την επιστροφή στην δημοκρατική ομαλότητα χρήσιμα σε μια μεταβατική post-covid εποχή το 2021. Συντονιστής ο εκδότης Deal news Παύλος Δημητριάδης.

#3. Για μια Πολιτική Αρχών και Αξιών ξανά: Δύση, Ευρώπη Εθνική Ανεξαρτησία, Κοινωνικός Φιλελευθερισμός, Ισόρροπη οικονομική ανάπτυξη για όλους. Συντονιστής ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Τσάτσος Κίμων Αποστολόπουλος.

#4. Κινδυνεύει σήμερα η Δημοκρατία μας από την Πανδημία και τις συνακόλουθες πολιτικές και αν ναι από τί και από ποιούς; Συντονιστής ο πρ.Βουλευτής ΝΔ και πρ.Υπουργός ΥΠΕΣ Αργύρης Ντινόπουλος.

#5. Συμπεράσματα και κλείσιμο ημερίδας: Νίκος Καραχάλιος, Πρόεδρος forum2020.

Όλοι συμφώνησαν ότι υπάρχει ανάγκη πολλαπλασιασμού τέτοιων πρωτοβουλιών, και πως θα πρέπει να καθιερωθεί ως θεσμός η 27η Ιουλίου, ως Ημέρα Διαλόγου Δημοκρατίας και δώσανε ραντεβού την ίδια ημερομηνία το 2022.

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=PMrtYm_kCdU&%253Bfeature=youtu.be

Συνδιοργανωτές της ημερίδας:

Ίδρυμα Δημήτριος Γούναρης

Forum2020

Ίδρυμα Κωνσταντίνος Τσάτσος

Ινστιτούτο Ελευθερίας

Χορηγοί

Εκ των χορηγών επικοινωνίας της εκδήλωσης ήταν και το Pronews.gr

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.