Εξεταστική επιτροπή στη Βουλή για την διαφθορά στα ΜΜΕ και τις εταιρείες δημοσκοπήσεων με «λίστα Πέτσα» και Opinion Poll

Εξεταστική επιτροπή στη Βουλή για την διαφθορά στα ΜΜΕ και τις εταιρείες δημοσκοπήσεων με «λίστα Πέτσα» και Opinion Poll

Δύσκολα τα πράγματα για την κυβέρνηση, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση εξεταστικής επιτροπής για την διαφθορά στην ελληνική δημόσια ζωή με τους πακτωλούς χρημάτων που μοιράστηκαν σε κανάλια, φυλοκυβερνητικές εφημερίδες και εταιρείες δημοσκοπήσεων.

Με την πρόταση συμφωνεί σύμπασα η αντιπολίτευση, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση και άρα θα συσταθεί η επιτροπή ελέγχου, αφού απαιτούνται 120 ψήφοι.

Η πρόταση αφορά τις λίστες Πέτσα και την υπόθεση της Opinion Poll, αλλά είναι βέβαιο ότι θα επεκταθεί και σε άλλες περιπτώσεις, όπως η εταιρεία δημοσκοπήσεων Mark που έκανε «δημοσκόπηση» και έβγαλε τη ΝΔ να παίρνει σε περίπτωση εκλογών… 41%, 2% περισσότερο από το 2019!

Συγκεκριμένα αν συγκροτηθεί Εξεταστική Επιτροπή θα κληθεί να εξετάσει, σύμφωνα με την πρόταση της αντιπολίτευσης, τα κριτήρια βάσει των οποίων δόθηκαν περί τα 42 εκ. ευρώ σε ΜΜΕ, από τις λίστες Πέτσα 1 και 2, η αποτυχημένη εκ του αποτελέσματος εμβολιαστική καμπάνια του Υπουργείου Υγείας, η χρηματοδότηση της Enterprise Greece για τη διεθνή καμπάνια προβολής της κυβέρνησης, καθώς και η χρηματοδότηση με δημόσιο χρήμα του ιδιοκτήτη δημοσκοπικής εταιρείας OpinionPoll, τα αποτελέσματα της οποίας έχει αρνηθεί να ελέγξει η κυβερνητική πλειοψηφία στο πλαίσιο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

«Τα τελευταία χρόνια για λόγους διαφάνειας το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Συμπαραταξη και το Κίνημα Αλλαγής ψήφιζε και ψηφίζει όλες τις εξεταστικές επιτροπές. Έτσι προτιθέμεθα να κάνουμε και τώρα για λόγους αρχής. Βεβαίως το θέμα θα συζητηθεί και στην ΚΟ», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης.

Υπέρ της εξεταστική επιτροπής και το ΚΚΕ το οποίο δήλωσε πως το κόμμα: «θα συμβάλλει σε αυτή την κατεύθυνση, παίρνοντας υπόψη του την αρνητική πείρα από αντίστοιχες επιτροπές, που εξαντλήθηκαν σε μικροκομματικούς καβγάδες και τελικά εμπόδισαν την ουσιαστική διερεύνηση των ζητημάτων»

Με την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ συντάσσεται και η Ελληνική Λύση που τονίζει σε σχετική της ανακοίνωση πως: «Εδώ και 18 μήνες, από την πρώτη σκανδαλώδη «λίστα» χρηματοδότησης ΜΜΕ με πρόσχημα την πανδημία, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ είχε απαιτήσει την σύσταση εξεταστικής επιτροπής προκειμένου να διερευνηθούν αυτές οι δαπάνες. Συμπεριλαμβανομένων των καταγγελιών για «δουλεμένες» δημοσκοπήσεις, που παρέπεμπαν σε «αδιαφανείς συναλλαγές».

Φαίνεται λοιπόν πως τα απόνερα όσων συμβαίνουν στην Αυστρία με την παραίτηση του Σεμπάστιαν Κούρτς, για παρόμοιο σκάνδαλο χρηματοδότησης media, έχουν αρχίσει να φτάνουν και στην χώρα μας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και πλέον δεν υπάρχουν και φτιαχτές δημοσκοπήσεις για να αλλάξουν το κλίμα….

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.