ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ποιος είναι το Νο2 της κυβέρνησης;

Ποιος είναι το Νο2 της κυβέρνησης;

Με ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε στις 6 Οκτωβρίου και αρ. φύλλου 4621 ορίζονται οι νέες αρμοδιότητες του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, οι οποίες είναι ιδιαίτερα αυξημένες σε σχέση με το παρελθόν.

Με τη δημοσίευση του ΦΕΚ ανακύπτει η ερώτηση: «Υπάρχει Νο2 στην κυβέρνηση;» Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μου λέει ότι δεν υπάρχει Νο2. Οι υπουργοί απλώς αναφέρουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει Νο2 αλλά αντιπρόεδρο που είναι ο Παναγιώτης Πικραμένος. Ο Γιώργος Γεραπετρίτης λέει ότι δεν αισθάνεται ως Νο2 της κυβέρνησης, επειδή ακριβώς δεν πήρε νέες αρμοδιότητες, αλλά αυτές που είχε.

Μα πώς είναι δυνατόν, αφού το ΦΕΚ είναι πρόσφατο και αναφέρεται ότι υπό την ευθύνη του κ. Γεραπετρίτη υπάγονται οι δράσεις εκείνες «που αποβλέπουν στη διασφάλιση της ενότητας της κυβέρνησης και της συνοχής του κυβερνητικού έργου» όπως «ο συντονισμός μεταξύ των υπουργείων, ιδιαίτερα σε ζητήματα συναρμοδιοτήτων τους».

Στις αρμοδιότητες προβλέπεται ακόμα «η συνδρομή στον πρωθυπουργό για πάσης φύσεως θεσμικά ζητήματα που άπτονται της λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος και των σχέσεων μεταξύ εκτελεστικής και νομοθετικής λειτουργίας, ιδίως δε θέματα οργάνωσης και λειτουργίας των θεσμών, της κυβέρνησης και των κυβερνητικών οργάνων, καθώς και καλή νομοθέτηση».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτές δεν είναι νέες αρμοδιότητες; Όχι λέει ο κ Γεραπετρίτης τις είχα αυτές τις αρμοδιότητες, απλώς προστέθηκαν τα μοντέλα για το μέλλον και τα άτομα με αναπηρία. Εν πάση περιπτώσει δεν είναι λίγοι στη ΝΔ που θεωρούν ότι ο κ. Γεραπετρίτης αναβαθμίστηκε μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.