ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κυβέρνηση φιάσκο: Καμία αλλαγή στα self test των ανηλίκων – «Μπάλωσαν» το αλαλούμ μόνο στα λόγια

Ο Γ.Γεωργαντάς έκανε δηλώσεις, όμως δεν άλλαξε κανένα ΦΕΚ

Κυβέρνηση φιάσκο: Καμία αλλαγή στα self test των ανηλίκων – «Μπάλωσαν» το αλαλούμ μόνο στα λόγια

Τις δηλώσεις του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γ.Γεωργαντά, θα πρέπει να επικαλεστεί ένας επιχειρηματίας που κινδυνεύει με πρόστιμο εάν ένας ανήλικος δεν έχει self test μαζί του.

Για ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, ώστε να γίνει κατανοητή η προχειρότητα με την οποία σχεδιάζει τα μέτρα η κυβέρνηση, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Προ λίγων ημερών ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε ότι οι ανήλικοι θα μπορούν να πηγαίνουν με self test και όχι με rapid test, όπως οι ενήλικες, στα καταστήματα. Παρόλα αυτά το ΦΕΚ το οποίο δημοσιεύθηκε ανέφερε ότι το self test που θα κάνουν δεν θα πρέπει να είναι το σχολικό, αλλά ένα νέο το οποίο θα αγοράζουν οι γονείς.

Υπενθυμίζεται ότι οι μαθητές ή οι γονείς τους αναρτούν στο edupass.gov.gr τα αρνητικά αποτελέσματα των self test δύο φορές την εβδομάδα για να έχουν πρόσβαση στο σχολείο με την σχολική κάρτα. Με τα νέα μέτρα, για να μπουν σε ένα εμπορικό κατάστημα πρέπει αφενός το ίδιο self test να το υποβάλλουν και στο self-testing.gov.gr την Τρίτη ή την Παρασκευή, καθώς είναι δεκτό μόνο για 24 ώρες, ενώ για τις υπόλοιπες ημέρες χρειάζεται να κάνουν άλλο self test.

Το μπάχαλο κλήθηκε να το σχολιάσει σήμερα το πρωί ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς και υποστήριξε ότι τα παιδιά μπορούν να πηγαίνουν με το σχολικό τεστ και στα καταστήματα, παρόλα αυτά δεν άλλαξε ούτε κάποιο ΦΕΚ, ούτε ο ίδιος είπε ξεκάθαρα ότι θα λυθεί το πρόβλημα.

Προς το παρόν δηλαδή τα παιδιά θα χρειάζονται νέο self test, καθώς κανείς δεν πρόκειται να δεχθεί ως δικαιολογία ότι ο υφυπουργός διαβεβαίωσε για το αντίθετο.

«Αυτό που βεβαιώνεται στη σχολική κάρτα είναι μέσα από την εφαρμογή του self test, δηλαδή ουσιαστικά βεβαιώνεται ότι το παιδί έχει υποστεί τον αυτοδιαγνωστικό έλεγχο, ο οποίος προβλέπεται. Επειδή αναγράφεται όμως σχολική κάρτα απασχολεί ορισμένους επαγγελματίες. Τα παιδιά για να πηγαίνουν στο σχολείο πρέπει να κάνουν δυο self test, ενώ για επιπλέον δραστηριότητες τα σαββατοκύριακα θα πρέπει να κάνουν ακόμη ένα», όπως παραδέχθηκε για την αύξηση του αριθμού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και αμέσως μετά, παραδέχθηκε ότι επί του παρόντος η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν φαίνεται να έχει ιδέα πώς θα λύσει το πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε. «Θα βρούμε τον τρόπο με αρμόδια υπουργεία να υπάρξει εκείνη η ρύθμιση που θα ξεκαθαρίζει ότι δεν χρειάζεται να υποστούν κι άλλο self test», όπως είπε γενικόλογα ο ίδιος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.