ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Μπάχαλο με τα μέτρα -Ο Γ.Γεωργαντάς διαψεύδει την κυβέρνηση: «Με τη σχολική κάρτα σε εστίαση και λιανεμπόριο οι μαθητές»

Μετά το σάλο η κυβέρνηση μαζεύει ότι μπορεί

Μπάχαλο με τα μέτρα -Ο Γ.Γεωργαντάς διαψεύδει την κυβέρνηση: «Με τη σχολική κάρτα σε εστίαση και λιανεμπόριο οι μαθητές»

Μετά το σάλο που ξέσπασε με τα παιδιά να μην μπορούν να ακολουθήσουν τους γονείς τους σε διάφορα καταστήματα καθώς δεν είχαν self test, με αποτέλεσμα να χρειαζόταν να πληρώνουν έξτρα test, η κυβέρνηση μέσω του Γιώργου Γεωργαντά ανακοίνωσε αλλαγή ώστε η σχολική κάρτα να είναι… εισιτήριο εισόδου παντού.

Κάθε εβδομάδα, όταν οι μαθητές κάνουν τα self test για το σχολείο, το αποτέλεσμα καταχωρείται στην πλατφόρμα edupass.gov.gr και «εκδίδεται» η σχολική κάρτα. Με αυτή θα μπορούν τα παιδιά να μπαίνουν σε χώρους εστίασης και στα μαγαζιά, όπως είπε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Από το περασμένο Σάββατο (06.11.2021) όταν τέθηκαν σε ισχύ τα νέα μέτρα για την είσοδο των ανεμβολίαστων πολιτών στα μαγαζιά και την εστίαση, υπήρξε μπέρδεμα με τα παιδιά. Βάσει των όσων ανακοινώθηκαν, τα ανεμβολίαστα παιδιά έως 18 ετών θα μπορούν να μπαίνουν σε εστιατόρια, καφέ και μαγαζιά με self test.

Τα παιδιά έχουν τη σχολική κάρτα, στην οποία δηλώνονται τα τεστ για το σχολείο. Αλλά γονείς ανέφεραν πως δεν έγινε δεκτή από καταστηματάρχες και δημιουργήθηκε αλαλούμ, με τα παιδιά να… μένουν εκτός.

Το ζήτημα αυτό θα λυθεί άμεσα δεσμεύτηκε ο Γιώργος Γεωργαντάς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αυτό που βεβαιώνεται από τη σχολική κάρτα είναι ότι το παιδί έχει κάνει αυτοδιαγνωστικό έλεγχο. Επειδή γράφει σχολική κάρτα, μπορεί να είχε θέμα κάποιος επαγγελματίας. Σίγουρα δεν θα χρειάζεται να κάνουν άλλα self test τα παιδιά, αυτό είναι απόλυτο. Ίσως αν υπάρχουν παραπάνω δραστηριότητες να χρειάζεται κι άλλο ένα, αλλά θα δούμε τον τρόπο να υπάρχει ανακοίνωση, ρύθμιση που να ξεκαθαρίζει ότι δεν χρειάζεται να κάνουν κι άλλο self test», τόνισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.