Θ.Λύτρας σε Γ.Πρετεντέρη: «Την κολοκυθιά την παίζουν οι δημοσιογράφοι – Γνωρίζουν αλλά δεν αποκαλύπτουν»

«Πετούν το μπαλάκι στους επιστήμονες χωρίς ντροπή», απάντησε ο Θ.Λύτρας στον Γ.Πρετεντέρη

Θ.Λύτρας σε Γ.Πρετεντέρη: «Την κολοκυθιά την παίζουν οι δημοσιογράφοι – Γνωρίζουν αλλά δεν αποκαλύπτουν»

Μια αιχμηρή ανάρτηση με την οποία απαντά στον Γιάννη Πρετεντέρη, ενώ παράλληλα αναφέρεται σε δημοσιογράφους «που γνωρίζουν» έκανε ο επίκουρος καθηγητής Δημόσιας Υγείας, Θεόδωρος Λύτρας.

O Γ.Πρετεντέρης είχε παρομοιάσει το ζήτημα της έρευνας για τις ΜΕΘ των επιστημόνων με το παιχνίδι της κολοκυθιάς προκειμένου να μην καταλογίσει κανείς ευθύνη στον πρωθυπουργό.

«Την κολοκυθιά την παίζουν οι δημοσιογράφοι που γνωρίζουν αλλά δεν αποκαλύπτουν, κι αντ’ αυτού πετούν το μπαλάκι στους επιστήμονες χωρίς ντροπή. Για όλα τα υπόλοιπα, οι απαντήσεις έχουν δοθεί», απάντησε ο Θ.Λύτρας.

H απάντηση του Θ.Λύτρα δημιουργεί πολλά ερωτήματα, καθώς αναφέρεται σε δημοσιογράφους που γνωρίζουν. Τι γνωρίζουν και γιατί δεν το αποκαλύπτουν; Μήπως αυτός είναι ο λόγος που τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ προσπαθούν να «θάψουν» την έρευνα, η οποία έγινε θέμα μέχρι και στη Γερμανία;

Ξεχωρίζει επίσης και το «χωρίς ντροπή» που έγραψε ο Θ.Λύτρας, αφού αν κανείς διαβάσει το πόνημα του αρθρογράφου παρατηρεί ότι εκτός από το να υποτιμά την έρευνα των επιστημόνων ως κάτι που όλοι γνώριζαν.

Γράφει συγκεκριμένα ο Γ. Πρετεντέρης:

«Ο Λύτρας ισχυρίζεται ότι την έρευνα την είχαν γνωστοποιήσει «άμεσα και επανειλημμένα σε όλους όσοι ‘εννοεί υποθέτω’… λαμβάνουν αποφάσεις «σε ανώτατο επίπεδο». (δήλωση 14/12)

Για ποιον λόγο; Και ποιοι είναι αυτοί;

Προφανώς είναι ο Τσιόδρας, επικεφαλής της σχετικής επιστημονικής επιτροπής, που συνυπογράφει και τη έρευνα. Την έκρινε τόσο σημαντική που δεν την ανέφερε σε κανέναν».

Ο ίδιος απεφάνθη ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ο πρωθυπουργός της χώρας να έχει γνώση της έρευνας καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το επιτελείο του είναι κυβέρνηση και όχι ιατρικό συμβούλιο.

Αλλά αδιάφορο, αν μου επιτρέπετε. Κυβέρνηση έχουμε όχι ιατρικό συμβούλιο. Τέλος κολοκυθιάς.

Δεν ξέρω τελικά πόσο σοβαρή ήταν αυτή η ιστορία. Δεδομένων όμως των περιστάσεων, τη βρήκα τραγικά και ανώφελα κακόγουστη» έγραψε ο Γ. Πρετεντέρης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.