ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Γκάφα Μαξίμου: Αποσύρει την στήριξη στον Ν.Ανδρουλάκη γιατί «έκλεβε» ψήφους από Κ.Μητσοτάκη – Έπεφτε κάτω του 20% η ΝΔ

Ανατροπή: Νέα εντολή Μαξίμου σε ΜΜΕ - «Μην λιβανίζετε τον Ν.Ανδρουλάκη»

Γκάφα Μαξίμου: Αποσύρει την στήριξη στον Ν.Ανδρουλάκη γιατί «έκλεβε» ψήφους από Κ.Μητσοτάκη – Έπεφτε κάτω του 20% η ΝΔ

«Μπούμερανγκ» γύρισε στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το σχέδιο της να στηρίξει απόλυτα τον Νίκο Ανδρουλάκη, καθώς οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν το ΚΙΝΑΛ να ανεβάζει τα ποσοστά του παίρνοντας όμως ψήφους… από τη ΝΔ!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Όπως έχουμε αποκαλύψει στο pronews.gr το Μαξίμου είχε δώσει εντολή στα ΜΜΕ που πήραν πολλά εκατομμύρια από τη λίστα Πέτρα να μην «λιβανίζουν» μόνο τον πρωθυπουργό, αλλά και τον νέο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, γιατί ο στόχος ήταν τα δύο αυτά κόμματα να πάρουν όσο δυνατόν περισσότερους ψήφους στις επόμενες εκλογές (όταν γίνουν) και να έχουν τις περισσότερες έδρες.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι η επόμενη κυβέρνηση θα είναι τρικομματική (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ) και στο «γαλάζιο» επιτελείο ήθελαν επί της ουσίας να αποδυναμώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να παίρνονται οι αποφάσεις σχεδόν αποκλειστικά από τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ.

Γι’ αυτό και οι πολλές δηλώσεις -ακόμα και από τον ίδιο τον Κ.Μητσοτάκη- ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται ότι θα είναι σε λίγο καιρό το τρίτο κόμμα κτλ. Όμως τα πράγματα γύρισαν «μπούμερανγκ» για τη ΝΔ.

Όπως σας γράψαμε πριν από λίγες ημέρες στο pronews.gr o Ν.Ανδρουλάκης δεν έπαιρνε ψήφους από το ΣΥΡΙΖΑ (όπως πίστευαν στο Μαξίμου) αλλά από τη ΝΔ.

«Όμως αυτό που έχει αξία να δούμε είναι από πού «κέρδισε» ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ. Το σύνολο του φιλοκυβερνητικού Τύπου υποστηρίζει ότι το ΚΙΝΑΛ πήρε τους παλιούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια. Η πραγματικότητα είναι ότι ο Ν.Ανδρουλάκης φρόντισε -βοήθησε αρκετά σε αυτό και το Μαξίμου- από την πρώτη στιγμή να δείξει ποιος είναι και ποιες είναι οι πολιτικές του ιδέες.

Ένας νέος Μητσοτάκης θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από κάποιους, οπαδός του υποχρεωτικού εμβολιασμού, παιδί του κομματικού σωλήνα του ΠΑΣΟΚ κτλ. Είναι κάποιος που έχει περισσότερα κοινά με τον Κ.Μητσοτάκη, παρά με τον Α.Τσίπρα και δεν είναι τυχαίο που οι δημοσκοπήσεις στέκονται στ’ ότι έχει «κερδίσει» τον ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο του κέντρου. Το ΚΙΝΑΛ έχει πάρει πίσω κάποιους ψηφοφόρους του που ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές τον Μητσοτάκη», γράφαμε συγκεκριμένα στις 27/12.

Και τελικά φαίνεται ότι επιβεβαιωνόμαστε, καθώς οι νέες δημοσκοπήσεις που έχει στα χέρια του το Μαξίμου δείχνουν ότι όντως ο Ν.Ανδρουλάκης «έκλεψε» ψήφους από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ είναι σταθερά περί του 20%, ενώ της ΝΔ από το περίπου 25% που ήταν έχουν βρεθεί επίσης κοντά στο 20% (λίγο πιο πάνω) και κινδυνεύουν να πέσουν ακόμα πιο κάτω. Αυτές τις 4-5 χαμένες μονάδες τις έχει πάρει το ΚΙΝΑΛ το οποίο πλέον έχει ποσοστά λίγο πιο πάνω από το 10%.

Έτσι με τον κίνδυνο τελικά η ΝΔ να βρεθεί κάτω του 20% το Μαξίμου έδωσε νέα εντολή στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ: «Μην λιβανίζετε τον Ν.Ανδρουλάκη».

Φυσικά σε αυτά τα ποσοστά δεν υπολογίζεται και η οργή του κόσμου για τα νέα μέτρα, καθώς πρόκειται για δημοσκοπήσεις που έγιναν προ εβδομάδας. Αν υπολογίσουμε ότι πλέον «βράζουν» άπαντες με την κυβέρνηση… τότε τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.