ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Προς παράταση των μέτρων προσανατολίζεται η επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας

Απ ότι φαίνεται αργεί ακόμα η άνοιξη...

Προς παράταση των μέτρων προσανατολίζεται η επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, τα περισσότερα μέλη της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας που συνεδριάζουν αύριο Τετάρτη προκειμένου να αποφανθούν σχετικά.

Οι ειδικοί επιστήμονες, που αναμένεται να εκτιμήσουν την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, αν και ικανοποιημένοι από την τάση αποκλιμάκωσης που παρουσιάζουν τα κρούσματα τις τελευταίες μέρες δεν δείχνουν να «βιάζονται» να προχωρήσουν στη χαλάρωση των μέτρων. Και αυτό γιατί οι «σκληροί» δείκτες της πανδημίας (θάνατοι και νοσηλείες στις ΜΕΘ) παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και τα νοσοκομεία συνεχίζουν να βρίσκονται υπό πίεση.

Ενδεικτικό είναι πως τις τελευταίες ημέρες ο ΕΟΔΥ έχει ανακοινώσει αριθμούς θανάτων που προβληματίζουν ενώ και οι διασωληνωμένοι είναι σε υψηλά επίπεδα:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ένα μέτρο, το οποίο αναμένεται να συζητηθεί εντόνως στην αυριανή σύσκεψη των ειδικών και για το οποίο υπάρχουν πιέσεις, είναι το ζήτημα της επαναφοράς της μουσικής στην εστίαση. Αν και το θέμα εκ πρώτης φαίνεται απλό, οι ειδικοί εκφράζουν τον προβληματισμό τους καθώς η επαναφορά της μουσικής μπορεί να οδηγήσει στο άνοιγμα των μεγάλων κέντρων διασκέδασης αυξάνοντας τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού.
Την ίδια στιγμή, τα υπόλοιπα μέτρα το πιθανότερο είναι να παραμείνουν ως έχουν και πιο συγκεκριμένα: ο περιορισμός για αυστηρά καθήμενους πελάτες στα καταστήματα εστίασης, ο περιορισμός στα έξι άτομα ανά τραπέζι, η χρήση της μάσκας και το ωράριο λειτουργίας μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.