Δείτε τα SMS που έλαβαν οι βουλευτές της ΝΔ για να προσφέρουν τον μισθό τους στη «μάχη» του κορωνοϊού

Δείτε τα SMS που έλαβαν οι βουλευτές της ΝΔ για να προσφέρουν τον μισθό τους στη «μάχη» του κορωνοϊού

Όπως είναι ήδη γνωστό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί της Δευτέρας προέτρεψε βουλευτές, υπουργούς και υφυπουργούς της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ), να προσφέρουν το 50% του μισθού για τον αγώνα που γίνεται κόντρα στον κορωνοϊό.

Έτσι, λίγο αργότερα ξεκίνησαν να αποστέλλονται μηνύματα σε βουλευτές, υπουργούς και υφυπουργούς έστειλαν το απόγευμα ο γραμματέας της ΚΟ Σταύρος Καλαφάτης και το μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να προσφέρουν το 50% του μισθού τους στην προσπάθεια καταπολέμησης του κορωνοϊού.

Το SMS του Σταύρου Καλαφάτη προς όλους τους βουλευτές αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητοί συνάδελφοι Για την ενιαία εφαρμογή της πρότασης του Πρωθυπουργού που αφορά τη μείωση των μισθών των βουλευτών κατά πενήντα τοις εκατό για τους επόμενους δυο μήνες, διευκρινίζεται ότι αυτό αφορά το πενήντα τοις εκατό του μηνιαίου καθαρού πληρωτέου ποσού όπως αυτό αναγράφεται στο τελευταίο εκκαθαριστικό μισθοδοσίας σας».

Το SMS του μεγάρου Μαξίμου προς υπουργούς και υφυπουργούς είναι το ακόλουθο:

«Κυρίες και κύριοι υπουργοί και υφυπουργοί, η συμβολική πρωτοβουλία αλληλεγγύης στον αγώνα που δίνει η χώρα, αφορά την απόδοση του 50% του μισθού, των μηνών Απριλίου και Μαΐου. Τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά υγειονομικού υλικού και εξοπλισμού που θα διατίθεται άμεσα, στο προσωπικό που μάχεται στην πρώτη γραμμή και στα νοσοκομεία μας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτές είναι οι αποδοχές των βουλευτών
Οι καθαρές αποδοχές των περισσοτέρων βουλευτών της Ν.Δ, κυμαίνονται από 5.050 ως και 5.300 ευρώ και ως εκ τούτου κάθε βουλευτής καλείται να καταθέσει ένα ποσό από 2.500 μέχρι και 2.650 ευρώ ανά μήνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.