Χαοτικές καταστάσεις στην Λάρισα – Πήγαν οι Ν.Χαρδαλιάς & Σ.Τσιόδρας στους Ρομά – «Τι θέλετε εδώ ρε;» (βίντεο)

Χαοτικές καταστάσεις στην Λάρισα – Πήγαν οι Ν.Χαρδαλιάς & Σ.Τσιόδρας στους Ρομά – «Τι θέλετε εδώ ρε;» (βίντεο)

Στην συνοικία της Νέας Σμύρνης, στη Λάρισα βρέθηκαν το πρωί της Παρασκευής οι Σωτήρης Τσιόδρας και Νίκος Χαρδαλιάς προκειμένου να δουν από κοντά την κατάσταση που επικρατεί μετά την διάγνωση πολλαπλών κρουσμάτων κορωνοϊού το βράδυ της Πέμπτης.

Μάλιστα υπάρχουν φόβοι έως και για 1800 κρούσματα, καθώς την ώρα που οι κάτοικοι της Λάρισας «έτρωγαν» πρόστιμα οι Ρομά συνωστίζονταν και γλεντούσαν.

Παρόλα αυτά έξαλλοι Ρομά οι οποίοι δεν δέχονται να μπουν σε καραντίνα υποδέχθηκαν με άγριες διαθέσεις τους Τσιόδρα-Χαρδαλιά και τους προπηλάκισαν, φωνάζοντάς τους «Τι θέλετε εδώ ρε;», μάλιστα οι Ρομά απείλησαν και με ταραχές.

Για να αποφευχθούν οι ταραχές, οι Ρομά όρισαν εκπροσώπους (!) λες και πρόκειται για κάποιο αυτόνομο κρατίδιο, οι οποίο θα έρχονται σε συνεννόηση με τις Αρχές.

Οι εκπρόσωποι των Αρχών από την πλευρά τους διαβεβαίωσαν τους Ρομά ότι έχει εξασφαλισθεί η τροφοδοσία στον καταυλισμό.

Σύμφωνα με τοπική ιστοσελίδα, κατά τη διάρκεια της (απόπειρας) αυτοψίας των Χαρδαλιά-Τσιόδρα, έξαλλοι Ρομά τους προπηλάκισαν, φωνάζοντας στο Νίκο Χαρδαλιά, ζητώντας να μάθουν το λόγο που μπήκε ο οικισμός σε καραντίνα.

Ο Ν.Χαρδαλιάς τους μίλησε επί τρία λεπτά και τους ζήτησε να μείνουν επί δύο εβδομάδες σε καραντίνα εν μέσω μιας χαοτικής κατάστασης, όπου τα χειροκροτήματα τα διαδέχονταν οι αποδοκιμασίες και οι πιο «θερμόαιμοι» πλησίασαν επικίνδυνα, όπως φαίνεται και στο βίντεο.

Και στο τέλος τους είπε χαρακτηριστικά ότι: «Είναι υπερήφανος για σας».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Σημειώνεται ότι η κατάσταση στην περιοχή είναι εξαιρετικά δύσκολη, μετά τον εντοπισμό πολλαπλών κρουσμάτων κορωνοϊού. Το πρώτο κρούσμα στον οικισμό Ρομά ήταν ένας 32χρονος, ενώ έπειτα από ελέγχους του ΕΟΔΥ εντοπίστηκαν 20 κρούσματα γεγονός που οδήγησε τις αρχές στην απόφαση να μπει σε καραντίνα η περιοχή.

Την ίδια στιγμή , κάτοικοι της περιοχής στους οποίους επιβλήθηκε καραντίνα λόγω Ρομά είναι έξαλλοι καθώς, τις προηγούμενες ημέρες, ενημέρωναν τις Αρχές για σωρεία παραβάσεων των απαγορευτικών μέτρων αλλά Πολιτική Προστασία και αστυνομία «ένιπταν τας χείρας τους».

Υπενθυμίζουμε πως οι παρακάτω «συνωστισμοί» που βλέπετε στις φωτογραφίες και τα βίντεο έχουν γίνει αφού έχει επιβληθεί αυστηρή καραντίνα από χθες το βράδυ, έτσι θα έπρεπε κανονικά να επιβληθούν βαρύτατα πρόστιμα στους συνωστισμενους.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=ibedSH8gUN8

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.