Παραλία Γλυφάδας: Η πρώτη δυστοπική παραλία της Ελλάδας με… drone και αποστάσεις ασφαλείας είναι γεγονός

Παραλία Γλυφάδας: Η πρώτη δυστοπική παραλία της Ελλάδας με… drone και αποστάσεις ασφαλείας είναι γεγονός

Η πρώτη δυστοπική παραλία της Ελλάδας θα είναι η παραλία της Γλυφάδας. Με αποστάσεις κατά της ανθρώπινης επαφής και με drone που θα παρακολουθεί ότι οι πολίτες δεν θα έρχονται πιο κοντά από 10 μέτρα ο ένας από τον άλλο.

Ετσι λοιπόν, με ενέργειες του δήμου μειώθηκε κατά 50% η χωρητικότητά της λόγω κορωνοϊού και πλέον οι ομπρέλες θα έχουν απόσταση… 10 μέτρων η μία από την άλλη (!) «για να μην κινδυνεύσουν οι λουόμενοι από τον κορωνοϊό»!

Κατά τον δήμαρχο της Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου που δημοσίευσε τις φωτογραφίες «Δείχνουν πώς περίπου θα είναι οι παραλίες στη χώρα μας το φετινό καλοκαίρι, αλλά και γενικά στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο. Η παραλία Γλυφάδας λοιπόν, μετά τις εργασίες που έκανε το τελευταίο διάστημα ο δήμος λαμβάνοντας υπόψη και την τήρηση των αποστάσεων, είναι κυριολεκτικά σαν καινούρια».

Καινούρια, αλλά χωρίς ανθρώπους ή με ελάχιστους ανθρώπους, αφού λόγω του -επιεικώς- ακραίου σχεδιασμού και της προσπάθειας κάποιοι να εμφανιστούν στη ΝΔ «βασιλικότεροι του βασιλέως», η ανθρώπινη επαφή, στην χώρα που έχει 15 θανάτους κορωνοϊού ανά… 1 εκατομμύριο κατοίκων, θα περάσει στο παρελθόν.

Με τους πολίτες, δημότες ή επισκέπτες να κοιτά ο ένας τον άλλον «με το κιάλι».

Ελάχιστες ομπρέλες, άρα και ελάχιστος κόσμος. Τουλάχιστον δεν θα ενοχλούνται οι «χρυσοί ένοικοι» της παραλιακής οδού από το Ελληνικό μέχρι τα Αστέρια.

Η οποία παραλιακή οδός είχε κλείσει (!) στα… αυτοκίνητα κατά την διάρκεια της καραντίνας για ανεξήγητους λόγους.

Και όχι μόνο αυτό: Ο δήμος της Γλυφάδας θα παρακολουθεί με drone τους πολίτες που κάνουν μπάνιο «για να μην παραβιάζουν τους κανόνες»: «Παρακολουθούμε ότι τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας» δήλωσε ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου και πρόσθεσε: «Θα σηκώνουμε drone ανά τακτά χρονικά διαστήματα και θα διαπιστώνουμε αν όλα πηγαίνουν καλά».

Στον αντίποδα υπάρχουν οι φωνές της λογικής όπως αυτή του δημάρχου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, ο οποίος καυτηρίασε τα περί ομπρελών ανά 10 μέτρα και τα drone του Γ.Παπανικολάου: «Δεν υπάρχει κάποια οδηγία πέραν της σύστασης που υπάρχει αλλά και της δυνατότητας έως 10 ατόμων να βρίσκονται κοντά».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν υπάρχει άλλη οδηγία; Μάλλον στην Βουλιαγμένη… θέλουν να κολλήσουν κορωνοϊό! Αλλιώς δεν εξηγείται ότι δεν σηκώνουν drone να παρακολουθεί τους λουόμενους, όπως κάνουν στην Γλυφάδα…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.