ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Παραπλανητικοί πίνακες για τεστ κορωνοϊού από το υπ.Υγείας

Παραπλανητικοί πίνακες για τεστ κορωνοϊού από το υπ.Υγείας

Το υπουργείο Υγείας χθες, τόσο με δηλώσεις του κ.Κοντοζαμάνη όσο και με tweet του επίσημου λογαριασμού του, υποστήριξε πως η Ελλάδα είναι στην πρώτη θέση σε τεστ κορωνοϊού ανά κρούσμα, κάτι που όμως δεν ισχύει, αφού το υπουργείο Υγείας συνέκρινε την Ελλάδα επιλεκτικά με χώρες που περνάει και το παρουσίασε στους πολίτες ως «πρωτιά».

«Σε μια επιστημονική δημοσίευση που είδε το φως της δημοσιότητας, ένας δείκτης έφερνε την Ελλάδα πρώτη στις χώρες που έχει τον μεγαλύτερο αριθμό διενέργειας τεστ ανά επιβεβαιωμένο κρούσμα. Αυτό σημαίνει, λοιπόν, ότι η στρατηγική μας μέχρι στιγμής έχει πάει καλά», είχε πει χαρακτηριστικά στις 10/5 ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Η «έρευνα» στην οποία αναφέρθηκε ο κ.Κοντοζαμάνης

Επίσης το υπουργείο υγείας δημοσίευσε σε tweet του την «έρευνα» όπως την παρουσίασε ο ΣΚΑΙ δηλώνοντας πως η «Ελλάδα είναι πρώτη αριθμό των τεστ ανά επιβεβαιωμένο κρούσμα».

https://twitter.com/YpYgGR/status/1259921764475375617?s=20

Τελικά όπως αποδεικνύεται από το ίδιο σάιτ, το «Our World Data», στο οποίο μπορεί κάποιος να προσθέσει όποια χώρα θέλει και να συγκρίνει, η Ελλάδα δεν είναι πρώτη, αλλά… 7η στην Ευρώπη.

Με λίγα λόγια το υπουργείο Υγείας συνέκρινε επιλεκτικά την Ελλάδα με χώρες που περνάει και το παρουσίασε ως… πρωτιά!

Μάλιστα στο πολύ πιο αντιπροσωπευτικό αριθμό τεστ ανά χίλιους κατοίκους η Ελλάδα είναι…. τελευταία(!) στην Ευρώπη με μόλις 9 τεστ ανά χίλιους κατοίκους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.