ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Τι θα γίνει με τους Γ.Λαγό και Η.Κασιδιάρη: Οι δύο πρώην βουλευτές της ΧΑ δημιούργησαν δικά τους κόμματα

Τι θα γίνει με τους Γ.Λαγό και Η.Κασιδιάρη: Οι δύο πρώην βουλευτές της ΧΑ δημιούργησαν δικά τους κόμματα

Ένοχοι για διεύθυνση «εγκληματικής οργάνωσης» κρίθηκαν οι Ηλίας Κασιδιάρης και Γιάννης Λαγός μαζί με τους Ν.Μιχαλολιάκο, Γ.Γερμενή, Η.Παναγιώταρο, Χ.Παππά και Α.Ματθαιόπουλο και το ερώτημα είναι τι θα γίνει με τους δύο πρώτους οι οποίοι έχουν φύγει από το κόμμα της Χρυσής Αυγής και έχουν δημιουργήσει δικούς τους πολιτικούς φορείς.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης έχει ιδρύσει το «Έλληνες για την Πατρίδα» και ο Γιάννης Λαγός την «Εθνική Λαϊκή Συνείδηση».

Και οι δύο απειλούνται με κάθειρξη από πέντε έως δεκαπέντε έτη ενώ αν τους αναγνωριστούν ελαφρυντικά οι ποινές τους ξεκινούν από δύο και φτάνουν τα οκτώ έτη.

Ο Γιάννης Λαγός σημειώνεται ότι είναι εν ενεργεία ευρωβουλευτής, ενώ ο Ηλίας Κασιδιάρης είναι εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων.

Στην περίπτωση του πρώτου τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα καθώς για να εκτίσει ποινή θα πρέπει το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο να άρει την ασυλία του.

Στην περίπτωση του Ηλία Κασιδιάρη δεν τίθεται κάποιο κώλυμα.

Θα πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι όποια ποινή εν τέλει τους καταλογιστεί θα αφαιρεθούν από αυτήν οι δεκαοκτώ μήνες προφυλάκισης τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε ότι αφορά τον Ηλία Κασιδιάρη πολλοί θεωρούν πως είχε πολιτικό «ρεύμα» στην κοινωνία και μπορούσε το κόμμα του να εισέλθει στην ελληνική Βουλή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.