ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δημοσιογραφία εν καιρώ κορωνοϊού: Οι «ψεκασμένοι», οι «βάρβαροι» και οι «ηλίθιοι αρνητές»

Δημοσιογραφία εν καιρώ κορωνοϊού: Οι «ψεκασμένοι», οι «βάρβαροι» και οι «ηλίθιοι αρνητές»

Δεν πάει πολύς καιρός από τότε που διάβασα το πρώτο άρθρο που είχε τίτλο «δείτε τους ψεκασμένους που αντιδρούν στο lockdown», τότε είχα σκεφτεί πως αν χαρακτήριζα εγώ ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού ως «ψεκασμένους» (ή κάτι παρόμοιο) σε κάποιο άρθρο μου, τότε θα περίμενα ήδη στην ουρά του ΟΑΕΔ.

Από τότε κύλισε αρκετό νερό στο αυλάκι, ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αποκάλεσε σε διάγγελμα του «ψεκασμένους» όσους δεν πιστεύουν στο 100% τους λοιμωξιολόγους της κυβέρνησης.

Αυτή η κίνηση του πρωθυπουργού ίσως λειτούργησε και ως έναυσμα για διαφόρους δημοσιογράφους να ξεκινήσουν μία χυδαία επίθεση σε όσους είτε θέλουν περισσότερες επιστημονικές αποδείξεις ότι είναι ασφαλές το εμβόλιο, είτε δεν θέλουν το lockdown, είτε γενικώς αντιδρούν σε κάποιο κυβερνητικό μέτρο για τον κορωνοϊό.

Οι πολίτες που σκέφτονται διαφορετικά δεν χαρακτηρίζονται από τα δελτία ειδήσεων και σάιτ ως «άτομα που αντιδρούν στο lockdown κτλ», αλλά ως «αρνητές της πανδημίας» (λες και είπε κανείς ότι δεν υπάρχει κορωνοϊός), «ψεκασμένοι» και άλλα παρόμοια.

Μάλιστα τις προάλλες σε ένα άρθρο το οποίο -υποτίθεται- γράφτηκε για να γιορτάσει τον πρώτο εμβολιασμό στην Ελλάδα αντί ο αρθρογράφος να στέκεται στο γεγονός αποφάσισε να κάνει μία επίθεση σε όσους είτε σχολίασαν τ’ ότι ο κ.Μητσοτάκης αντί να εμβολιαστεί με το εμβόλιο της Pfizer εμβολιάστηκε με φυσιολογικό ορό, είτε γενικώς δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο (και δικαίωμα τους, ασχέτως με όσα προσπαθούν να επιβάλουν οι κυβερνήσεις). Ο αρθρογράφος λοιπόν χαρακτηρίζει τον κόσμο ως «βαρβάρους», «ηλίθιους αρνητές του κορωνοϊού», «αντιδραστικούς βλαμμένους», «άβουλους», «κακόμοιρους», «δειλούς», «ψεκασμένους ηλίθιους» και πολλά ακόμα… αυτά όλα τα επίθετα σε ένα άρθρο. Απίστευτο; Και όμως…

Ο συγκεκριμένος αρθρογράφος και ο κάθε αρθρογράφος προτού κάνει επίθεση σε πολίτες καλό θα είναι να κάνει μία κριτική στην κυβέρνηση και σε όλους που παίρνουν αποφάσεις, άλλωστε το επικοινωνιακό τους σόου ήταν αυτό που έδωσε το πάτημα σε κάποιους να υποστηρίξουν πως υπήρχε νερό και όχι φάρμακο μέσα στο εμβόλιο.

Αλήθεια ποια η χρησιμότητα του να δείξει η νοσηλεύτρια σε ζωντανή μετάδοση πως γίνεται η αραίωση του φαρμάκου;

Πλέον ζούμε στην εποχή που υπάρχει μία «αλήθεια», η δική τους αλήθεια, οτιδήποτε άλλο, ακόμα και αν ακούγεται από επιστήμονες παγκοσμίου βεληνεκούς, όπως ο κ.Ιωαννίδης είναι «ψεκασμένο». Μπορεί η εποχή που η τηλεόραση έδειχνε ΥΕΝΕΔ και ΕΙΡ να έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, πλέον υπάρχουν πολλά κανάλια ιδιωτικά, αλλά και ακόμα περισσότερα σάιτ μέσα από τα οποίο ο κόσμος μπορεί να ενημερώνετε.

Όμως αν συνεχίσουν αυτά να λειτουργούν σύμφωνα με τις επιταγές του Μεγάρου Μαξίμου και να μην μεταδίδουν τις ειδήσεις ως είναι, τότε ποιος είναι ο λόγος ύπαρξης τους;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι άλλωστε οι ίδιοι δημοσιογράφοι που θεώρησαν δύσκολο να κάνουν μία επιστημονική έρευνα για τον λόγο τ’ ότι μεταφέρθηκαν με ένα συμβατικό βανάκι και μέσα σε χαρτόκουτα τα εμβόλια για τον κορωνοϊό και αντί να μας ενημερώσουν για τον ξηρό πάγο ή οτιδήποτε τελικά χρησιμοποιήθηκε, καταναλώθηκαν στο να χαρακτηρίζουν ως «ψεκασμένους» όσους είχαν αμφιβολίες για το πως διατηρήθηκε η ψύξη στους -70 βαθμούς, αλλά και στο να μας δείχνουν εικόνες -με περίσσεια περηφάνια- με τις ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.