Ο Κ.Μητσοτάκης τώρα… «στηρίζει» τη Λ.Μενδώνη παραδεχόμενος πως ο Λιγνάδης ήταν επιλογή του

Ο Κ.Μητσοτάκης τώρα… «στηρίζει» τη Λ.Μενδώνη παραδεχόμενος πως ο Λιγνάδης ήταν επιλογή του

Στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στήριξε απόλυτα την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για το σκάνδαλο Λιγνάδη, καλώντας μάλιστα τους βουλευτές της κυβέρνησης να κάνουν το ίδιο, παραδεχόμενος με αυτό τον τρόπο πως ο Λιγνάδης ήταν δική του επιλογή και άρα η προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο κλείσιμο της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου ο Πρωθυπουργός είπε: «Είμαστε ένα συλλογικό όργανο και πάντα στεκόμαστε ο ένας στον άλλο στα δύσκολα. Κατά καιρούς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στοχοποιήσει διάφορους υπουργούς κι έχει ζητήσει την παραίτηση των μισών μελών του Υπουργικού Συμβουλίου. Απευθυνόμενος επίσης στους υπουργούς τους είπε «θυμηθείτε πόσους από εσάς έχει βοηθήσει η Λίνα Μενδώνη στην προώθηση σημαντικών ζητημάτων, λύνοντας θέματα συναρμοδιοτήτων».

Από εκεί που τα φιλοκυβερνητικά μέσα έκαναν λόγο για απαίτηση παραίτησης, η οποία θα ανακοινώνονταν από ώρα σε ώρα, σήμερα αποθεώνουν το έργο της κ.Μενδώνη όπως και ο πρωθυπουργός.

Όμως η απαίτηση παραίτησης και η αποπομπή κανονικά θα ήταν αυτονόητη σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου.

Ξεφορτώνοντας την κ.Μενδώνη ο πρωθυπουργός θα της φόρτωνε την πολιτική ευθύνη για τον διορισμό Λιγνάδη και η κυβέρνηση θα έβγαινε μόνο με λίγες «εκδορές» από το σκάνδαλο.

Αντίθετα τώρα η κυβέρνηση αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός συνεχίζουν να κλυδωνίζονται με τις σχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη να μπαίνουν στο μικροσκόπιο.

Αλλά γιατί ο πρωθυπουργός δεν αποπέμπει την κυρία Μενδώνη μετά το φιάσκο με τον Λιγνάδη;

Μα επειδή τόσο ο διορισμός του κ.Λιγνάδη όσο και η στήριξη του μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου δεν ήταν απόφασή της κ.Μενδώνη αλλά δικιά του.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ με τις τελευταίες ανακοινώσεις του λέγοντας πως η πολιτική ευθύνη για την υπόθεση Λιγνάδη, ανήκει «εξ’ ολοκλήρου στον κ. Μητσοτάκη».

Αν την αποπέμψει και η κ.Μενδώνη βγει και αποκαλύψει τι έχει ειπωθεί μεταξύ εκείνης και του πρωθυπουργού για τον διορισμό αλλά και το σκάνδαλο Λιγνάδη, η κυβέρνηση μπορεί να έφτανε στο σημείο μέχρι και να πέσει. Έτσι τώρα ο πρωθυπουργός αναγκάζεται ουσιαστικά να την στηρίξει για να μην τον «δώσει». Άλλωστε και στη συνέντευξη Τύπου η υπουργός Πολιτισμού δήλωσε πως «βρίσκομαι εδώ εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό».

Όμως σε αυτή την περίπτωση υπάρχει ένα άλλο μεγαλύτερο ερώτημα:

Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης διόρισε τον κ. Λιγνάδη και γιατί τον στήριξε μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, ενώ κουβαλούσε τόσες «σκιές» από το παρελθόν;

Αλλά μη γελιόμαστε η κυβέρνηση, βγαίνει από όλο αυτό τραυματισμένη βαριά τόσο ως προς την κοινωνία αλλά και εσωκομματικά, νομίζετε οι περισσότεροι βουλευτές της ΝΔ θέλουν να αναγκάζονται να υπερασπίζονται έστω και στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, τον διορισμό Λιγνάδη;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.